Jak symulować VHDL-AMS, proszę?

G

gaom9

Guest
Witam, Jak symulować VHDL-AMS, proszę? Czy HSPICE 2007 zasymulować, proszę? Czy jakiekolwiek wolne oprogramowanie może to zrobić? Czy ktoś ma prosty samouczek, aby dowiedzieć się jak korzystać z Mentor AMS? Instrukcji obsługi to jest zbyt skomplikowane. : D: D: D Dziękuję! Z poważaniem!

Oczywiście! Nie tylko HSPICE 2007 może zrobił, ale także widmo.

U rzeczywiście shud zależy UserGuide ..... u cant wpłacić pieniądze na inne rzeczy ... lol

Dziękuję za odpowiedź, Shaq. Ale co złego w moim HSPICE kiedy symulowane Verilog-file, pokazała tak: ** Błąd ** Podczas Verilog-A przetwarzania urządzeń: plik CML nie istnieje "C: \ Documents i Mój plik zawiera. Sp. plik i. plik va, co w tym złego? i jak go obsłużyć? Dziękuję Z poważaniem

Dziękujemy! Pliki mam przesłać tutaj, i to jest przykład z internetu, myślę, że nie będzie błędem z nim. a co "HSP-vacomp"? Plik val pokazuje jak poniżej (część): HSP-vacomp: Lic: Korzystanie FLEXlm plik licencji: HSP-vacomp: wraz z nazwą Lic: Nie ma takiego funkcja istnieje HSP-vacomp: Feature: lic.: Nie można kasy hspiceva HSP-vacomp: Czy coś się stało z moim Lic z HSPICE, nie jest to z cechą Simulate Verilog-a i Verilog-AMS? Dziękujemy! Z poważaniem!

HSP-vacomp jest Verilog-kompilator. Z komunikatu widziałem, nie masz Verilog-funkcję. Sprawdź swój plik licencji, jeśli nie możesz znaleźć nazwę obiektu, który jest nazwany "hspiceva" nie można używać HSPICE skompilować Verilog-pliku.

Dziękuję, Shaq. Moja HSPICE w oknach nie ma tej funkcji. Staram się go w Linuksie, to zadziałało. Symulacja Verilog-można w niej, ale nie próbować Verilog-AMS. Oba z nich jest wersja 200703.

Wątpię, że HSPICE można uruchomić Verilog-AMS. Ale jestem pewien, że to zdolny Verilog-

Po prostu zobaczyłem to zdanie w hspice_sa.pdf. "Verilog-pochodzi z 1364 IEEE sprzętu Verilog języku opisu (HDL) specyfikacji i jest przeznaczony do opisywania zachowań w systemach analogowych. Verilog-język HSPICE obsługuje jest zgodny z Verilog-AMS Language Reference Manual, wersja 2.2, z ograniczenia wymienione w nieobsługiwanych funkcji językowych na stronie 761 ".

HSPICE obsługuje Verilog-A nie, Verilog-AMS. Część AMS oznacza cyfrowych (układy logiczne) kernel symulator jest potrzebny do współpracy symulować. Synopsys ma osobny produkt, który (co nie pamiętam nazwy, bo go nie używam ...). Verilog-A jest dostępny zarówno w wersjach Windows i Linux, przynajmniej w najnowszej wersji.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back