Jak stworzyć opóźnienia w języku Visual Basic?

B

bb

Guest
Jak stworzyć opóźnienia w języku Visual Basic? thx 4 pomoc .. Private Sub Command1_Click () Dim i jak Integer For i = 1 do 1000 Next i End Sub Picture1.Print 1 ma programu powyżej stworzyć opóźnienia przed szereg drukowania 1?

Tak, ale będziesz miał ciężko starając się go zobaczyć. Korzystanie empy pętli jest zły sposób na wprowadzenie opóźnienia w dowolnym programie. Zobacz ten link na dokładniejszy opis: http://support.microsoft.com/kb/q212667/ # XSLTH3125121123120121120120 Lub użyć tego: Private Declare Function GetTickCount Lib "kernel32" () As Long Public Spowolnienie Sub ( milisekund Jak lngTickStore Long) Dim As Long lngTickStore = GetTickCount () Do While lngTickStore + milisekund> GetTickCount () Loop End Sub DoEvents

Użyłem funkcji Win32 API QueryPerformanceCounter () i QueryPerformanceFrequency () aby otrzymać odstępach czasu tak niskie, jak 3 mikrosekund jakiś czas temu. Pomogłem student podłączyć dwa silniki krokowe z nim z doskonałą dokładnością. Ale ich używać w pętli, która ma DoEvents (), opisane powyżej. Ponadto, można uzyskać dziwne usterki z powodu poboru charakter wielozadaniowego systemu odstępach czasu, gdy się niewielka.

Innym sposobem, aby zrobić to samo Public Sub Delay (tiempo As Integer) Salir = False Timer1.Interval = tiempo Timer1.Enabled = True While (Nie Salir) DoEvents Loop Timer1.Enabled = False End Sub

Nie wiem o VB4 ale ja używam vb 6 i ma liczniki. po prostu trzeba dodać obiekt Timer do formularza i ustawić częstotliwość zegara. W ten sposób można uzyskać opóźnienia od 1ms do ok. 3 sekund (w zależności od wartości przedziału). Jeśli VB4 ma liczniki to jest dość łatwe tworzenie opóźnień!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back