JAK STOSOWAĆ KOD 89C51 JEST W 89V51RD2 ......

J

Jaywardhan

Guest
HI FRNDS, Mam projektu Z KODEKSU 89C51. Proszę o pomoc mi, jak można go używać do P89V51RD2 ...... Proszę o pomoc ADVANCE THANKSIN

Kod 89C51 będzie działać na 89v51rd2. srizbf 12thmay2010

tak jest ok. .. Ale odwrotnie nie jest możliwe przez cały czas .. Jeśli używasz specjalnych funkcji 89V51RD2 jak SPI, PCA to nie jest możliwe zastosowanie kodu z 89C51, ale można bezpośrednio portu kod OD 89C51 do 89V51RD2, nie trzeba zmieniać nawet nagłówek pliku, można użyć tego samego pliku hex jak to jest.

Sam kod powinien działać, należy pamiętać, że V51 jest 3V urządzenia podczas 89C51 jest 5V urządzenia Bob

P89V51RD2 jest również urządzenie 5V, nie 3V urządzenie jest

[Quote = bobsanjose] ten sam kod powinien działać, należy pamiętać, że V51 jest 3V urządzenia podczas 89C51 jest urządzeniem 5V Bob [/quote] Ya P89V51RD2 jest urządzeniem 5v. Vdd (min): 4,5 Vdd (max): 5.5v (arkusz frm).

[Quote = Jaywardhan] pierwszy podziękowania dla wszystkich, kod i umieścić go na 89V51RD2, ale jej nie działa ..... może być ich jakiś problem z harware. kiedy i moc go tylko LCD backlite świeci. plz przejść poniżej link do szczegółów ,,,,,, http://kitsnspares.com/admin/pdffiles/DC% 20Motor% 20Controller.pdf [/quote] To nie znaczy, że kod i połączenia są podświetleniem correct.Bcoz jest tylko LED.

możesz wysłać do mnie prywatną wiadomość, wysłać ur kod mam P89V51RD2 ze mną będzie i sprawdzić, czy kod i będziesz sugerują żadnych zmian jeśli wymagają ..: idea:

jeśli masz podłączony ckt diagram w formacie PDF łącza, które given.Then wystarczy dodać zewnętrzne rezystory pullup do LCD linii danych becoz jest podłączony do P0, który otwarty drenażu o / p i wymaga zewnętrznego pullup stosowany jako o / p port

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back