Jak sprawdzić Live Podwozie

W

Walters

Guest
Jak mogę sprawdzić, czy podwozia jest na żywo i nie chcą dotykać rękami na chassic ponieważ thats like 300Volts się prosto na mnie i ów zły szok jest jakieś sposoby na sprawdzenie metod Live podwozia

Widziałem Druty AC odwrócone i które powoduje, że podwozie się żyć
ale każdy kawałek jest inny bieg, tak jak pan wie, jeśli podwozie go na żywo po włączeniu kawałek sprzętu z pominięciem dłonie na chassic?

Możesz użyć testera typu wkrętak (śrubokręt z wbudowanym w diodę LED, która świeci podczas coonect wskazówka kierowcy żyć terminal i ręką na górę kierowcy PF)

Tester typu śrubokręt co to nazywa?

Tester Wkrętak AC?

Nazwaliśmy go po prostu tester (używane, gdy byłem dzieckiem)
Lepiej pójść do sklepu elektronicznego i wyjaśnić mu, co trzeba będzie można zrozumieć

Co sprawia, lub spowodować, aby się rozgrzać, podwozia lub na żywo?

podwozie "Get Hot zwykle tylko w warunkach błędu (rzadko to się robi purposesly, jak" float zakres "sytuacji).wady jak zerwania drutu stracenia i dotykając obudowy lub przewodów AC w odwrotnej może podwozia do HOT.

aby sprawdzić, należy użyć licznika V i dotknąć obudowy, inne sworznia V wstawić licznik na pin podłoża receptical, ani dotykać przewodów zimnej wody w domu.podwozie powinien przeczytać 0V lub bliskie 0V.niczego na 1.5V to prawdopodobnie źle.

Mr.CoolDodano po 2 minuty:jest to przydatne, jeśli wiesz, jeśli podwozie jest HOT ze względu na połączenie DC dotykając sprawy lub przewodu sieciowego.Należy pamiętać, że jeśli licznik jest na DC i jest mierzone swoim AC hot podwozia, Twój licznik będzie zero i będziesz się nabrać!

najlepiej wybierz DC na środek miernik i sprawdzić zero wolt.a następnie przełączyć miernik na AC i sprawdzić zero wolt.

najlepiej wybierz DC na środek miernik i sprawdzić zero wolt.a następnie przełączyć miernik na AC i sprawdzić zero wolt.

Tak więc napięcie AC = 0 V
i napięcia DC = 0 V

za bezpieczne musiał sprawdzić zarówno jeśli coś jest 2 V podwozia na żywo?

zerwania przewodu stracenia i dotykając obudowy

przewodowe AC dotykając obudowy?
żona DC dotykając obudowy?

W przypadku kabli z drutu AC Linia łączona jest normalne, co sprawi, że podwozie Gorące lub na żywo?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back