Jak się zdecydować na napięcie dysku?

S

sj95

Guest
Dear all:

Podczas projektowania swoje analogowe IC, co na dysku jest napięcie w obwodzie?

Id = K (VGS-VTH) ^ 2, VGS-VTH = Vov (ponad dysk vlotage)

Jak wybrać Vov?
Poprzez proces lub funkcję?

Thanks a lot.

cześć
Myślę, że to zależy od obu procesów i funkcji.
pozdrowienia

Vov decyduje zarówno procesów i funkcji

Jeśli proces dotyczy Vov minimalna wymagana jest Liny takie, że dawca przejść do słabego regionu inwersji mówi (0.2V dla 0.18um procesu).

Przede Vov minimalnej wartości Vov decyduje funkcji.

takich jak mniejsza Vov daje wysoki freq obcinania i Większe Vov daje wyższe zyski
jego trdeoff między obu

Jeśli mam napięcie odniesienia, co Vov jest odpowiednia?
0.1, 0.2 lub 0.3?

Thanks a lot.

Cześć,
Myślę, overdrive napięcia jest określona przez proces.Nie wspominając, że co tech używasz.do .18, myślę, że powinno być 0.2V

cześć
możemy zmienić V przez Vsb (źródło-bulk), więc możemy zmienić Vov.
pozdrowienia

Vov jest w dużym stopniu zależy od V, a więc temperatury.W zależności od Państwa temperatury pracy i prowadzenia bieżących, Vov mogą być bardzo różne, nawet jeśli używasz tego samego procesu.

Może być można uruchomić symulację rogu na najniższą temperaturę z najwyższej bieżącej (w odniesieniu do tej najniższej temperatury) i powolne rogu tranzystor, aby zobaczyć, ile u Vov należy się upewnić MOS jest nadal w nasycenie.Cytat:

cześć

możemy zmienić V przez Vsb (źródło-bulk), więc możemy zmienić Vov.

pozdrowienia

Otóż ogólna zasada mówi, VOV> 50mV na 0.18 być w silnej inwersji (czyli tranzystorów w pełni włączona).Jednak jeśli masz dostęp do plików model jakości z foundr można bezpiecznie projektu transsitrs się w inwersji tygodni lub nawet w subtreshold VOV <0 (którego nie można uniknąć, jeśli robi naprawdę małej mocy / wzory napięcia).

Hi all:

Jeśli Vov jest zbyt mały, tj. 50mV lub nawet 10mV, 0mv.

Jakie możliwości błędu nastąpi łatwo?

Dzięki

Vov każdy ma swoje stanowisko.
obowiązuje zasada:
Jeśli Tranzystory są aktualne meczu, a następnie dokonać Vov jak najwyższy, to spowoduje, że obecne lusterka wyjść lepiej.Ale to zmniejszyć pokój głowy.
Jeśli napięcie antystatyczne są zgodne, a następnie dokonać Vov niższe, to jest dobre dla zmniejszenia wej różniczkowych par wejściowych i inne pary dopasowane.

zasada

wykorzystania 0.1-0.2 do napięcia meczu (pary różnicowy)

lub

wykorzystania 0.3-0.5 bieżących meczu (lustro obecny)

Okawa napisał:

Vov każdy ma swoje stanowisko.

obowiązuje zasada:

Jeśli Tranzystory są aktualne meczu, a następnie dokonać Vov jak najwyższy, to spowoduje, że obecne lusterka wyjść lepiej.
Ale to zmniejszyć pokój głowy.

Jeśli napięcie antystatyczne są zgodne, a następnie dokonać Vov niższe, to jest dobre dla zmniejszenia wej różniczkowych par wejściowych i inne pary dopasowane.

jest pobierana bezpośrednio z książki, którą czytałem.Myślę, że to wytłumaczyć lepiej niż mnie.nadzieję, że to pomoże.

dla napięcia match> 100mV wystarczy.I nawet użyć vod = 70mv dla niektórych przypadkach kwestii pokoju głowy.

evilguy napisał:

jest pobierana bezpośrednio z książki, którą czytałem.
Myślę, że to wytłumaczyć lepiej niż mnie.
nadzieję, że to pomoże.

Jakie książki można było mówić o?Dzięki.

evilguy napisał:

nadzieję, że to pomoże.

isaacnewton napisał:

Jakie książki można było mówić o?
Dzięki.evilguy napisał:

nadzieję, że to pomoże.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back