jak rozwiązać maksymalną Eigenvalue macierzy

Tarkyss Hi
Jest itrative metodę obliczania maksymalnej aigenvalue macierzy przez nazwę Method of Power, że uważam, że jest łatwa do wdrożenia.
Widziałam ją w książce "Metody numeryczne w Electromagnetics" przez Sadiko.
Teraz czas jest za późno, jeśli nie można znaleźć żadnych informacji na temat tej metody powiadom mnie.

Pozdrowienia.

itrative licznika są stałe?
jeśli nie, to myślę, że może to być nie na garnitur sprzętu realizowane, ponieważ czas nie może być kontrolowana
Szukałem wiele algorytmów, np. algorytm QL Jacoba wykładnik algorytmu mnożenia, ale wszystkie algorytmy samo pytanie, być może istnieją hadware sposób na rozwiązanie tej kwestii, ale i dont know

hi tarkyss
1 - W tej metodzie można obliczyć wyłącznie z największych Eigenvalue.
2 - podobnie jak inne iteracyjnych algorytmów więcej ołowiu iteracji w lepsze i bardziej dokładne wyniki.
pozdrowienia

mahdithdn
Czy oznacza to, że jeśli tylko chcesz obliczyć największy Eigenvalue, itrative licznik jest stałe?
jeśli tak, to jakie algorytmy może to zrobić?Dodano po 2 godziny 33 minut:inna sprawa, może gospodarz i QL proces złożony algorytm macierzy?
jeżeli nie?jak rozwiązać Eigenvalue i Wektor złożonej matrycy?

Metoda Newtona użyć, aby uzyskać co własne, i sortowania.
Ilość iteracji .....to zależy od precyzji chcesz i wartości początkowej.Myślę, że próba jest najlepsza polityka

Ale jeśli chcemy, aby ograniczyć liczbę iteracji,
na przykład iteracji nie więcej niż 10 razy.Metoda Newton nie może mi powiedzieć, precyzja za matrycą, so dont Myślę, że to dobry sposób na mariés VLSI
Ostatnio edytowane przez tarkyss dniu 26 sierpnia 2005 1:25, edited 1 time in całkowita

Tarkyss Hi
I've attached dla Ciebie jakaś część "Metody numeryczne w Electromagnetics" przez Sadiko.
to explaine zarówno Power Metoda Jacobiego i metoda.
jak dinolin powiedział liczba iteracji zależy pożądaną dokładnością.ale może niektóre metody są zbieżne lepszej odpowiedzi.
Myślę Sposób zasilania nie ma sprawy ze złożonym problemem.
Najlepszy.mah
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Dzięki, ale VLSI mariés, jeśli maksymalna liczba iteracji 10, może mi pan powiedzieć precyzji dla każdego matrycy?Oczywiście iteracji zależy od pożądanego Presion, ale to zależy od danych za.

Dear friend:
Proszę dołączyć książki "Metody numeryczne w Electromagnetics" przez Sadiko.
pozdrowienia

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back