S
shengwuei
Guest
Szanowni Państwo, mam nadawania / odbioru systemu, który jest funkcjonalnie pracować, ale mają "tłumienia (?)" Problem na otrzymać drogą. Schemat blokowy systemu proste, jak pokazano poniżej, małe, ale nie nieistotne "tłumienia" obserwuje się przebieg jak i po otrzymywać wzmacniacz (cyklom w kolorze czerwonym, na rysunku poniżej, problem ten staje się poważny po amplifikacji otrzymywać wzmacniacz). Nie jestem pewien, jest to "tłumienie" problem, czy nie, ponieważ częstotliwość fali jest znacznie mniejsza niż transmitowanego sygnału (50MHz). Dodałem jakiś kondensator serii odfiltrować przebieg ale znaleziono jego bezużyteczne. Być może nie jest jeszcze pewne wysokiej część częstotliwości (zbliżona do częstotliwości nadawczej) wewnątrz przebiegu tak prosty filtr dolnoprzepustowy nie będzie działać. Chyba trzeba znaleźć przyczynę tego problemu "Tłumienie", więc można zrobić to całkowicie znikają w torze odbiorczym. Naprawdę nie mają pojęcia o tym, jak rozwiązać ten problem, ktoś może mi dać wskazówkę na to? Doceniona na jego reakcję.