Jak przekonwertować tego obwodu do jego Norton Równoważne?

F

Farrukh

Guest
Problem jest reprezentowana na rysunku (a)!

Nie rozumiem, jak oryginał 3V bateria została usunięta, a następnie-8V baterii połączonych szeregowo z 100Ohms.Następnie 5V ..Jest to całkowicie w mojej głowie.

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaki jest bieżący Norton Źródło oblicza tutaj?

Myślałem, że wszystkie obecne będą przepływ AB, zamiast przechodzącej przez opory 100 i 220, ponieważ nie oferuje AB oporu!Ale dostać złe odpowiedzi w ten sposób.

PS: To jest problem 25, rozdział 8 Floyd's Principles of Electric Circuits, 7th Edition.Problem 28 (myślę) z dnia 8 Edition. [/ Tex]
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Wydaje się, znajdują się 3 napięcia na obwodzie.
Terminal AB bieżących obliczone z wykorzystaniem super miejsce theoream.
w każdym kroku tylko jednego napięcia (lub bieżących) źródło jest aktywne.
a wszystkie inne są wyłączone (zwarcia vlotage dla dostaw i układów otwartych dla bieżących dostaw).
jak pisać oddanych prądu Suma tych prądów.

Na północ równoważne rezystorem,
po prostu wyłącz wszystkie supplys i widzimy, że wszystkie trzy rezystory byłoby paralleld.

Pozdrowienia
Davood.

Nie, problem jest w oryginalnym rysunku (a).Istnieje tylko 1 źródła, 3V źródła.Jest to rozwiązanie problemu, że mam wysłana, ale nie rozumiem.Jak można usunąć 3V źródła, i położyć-8V źródła z 100Ohm rezystorem?Czy można usunąć źródła podoba?I
don't think so!

!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedzi jest to, co mówiłem przed [powyżej].

Oryginał miał problemu z trzech baterii w obiegu równocześnie.Następnie superpozycji jest używany w celu znalezienia wyjścia z obecnego zwarcia każdego i trzy prądy dodaje.

Ok, to oznacza, że jest błąd w książce.Bo to tylko pokazuje jeden napięcia źródła, 3V źródła.Nie wykazały żadnego innego źródła napięcia.Jednak rozwiązanie pokazuje 3, so I guess it's błąd w książce.

Zgadzam się z Davood.
Ten problem został rozwiązany przy użyciu superpozycji (ze
względu na istnienie 3 napięcia źródeł).
Jeśli problem został tylko, jak pokazano na (a),
a następnie odpowiedź byłaby In1 tylko.

- AD

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back