jak przekonwertować sinusoidy z 100mV Vpp do prostokątny z szyny do szyny?

T

turtlewang

Guest
Witam wszystkich, Chcę przekonwertować sinusoidy sygnału zegara do kwadratu zegar fali. Sinusoidy jest sygnał zegarowy generowany z off-chip generatora sygnału. Jest to częstotliwość 2,5 GHz, to szczyt do szczytu wartości 100mV. Chcę zaprojektować układ do konwersji sygnału zegara to do fali prostokątnej z szyny do szyny. Następnie będę używał tego prostokątny do zegara mój układ CMOS. My węzła proces 0.18um TSMC. Czy ktoś wie co jest wspólną architekturę, w tym celu? Czy ktoś może polecić mi jakieś materiały? Dzięki z góry!

Użyj komparator do zamiany fali sinusoidalnej na prostokątny. Można ustalić próg w oparciu o cykl, który chcesz. Fix wychylenia porównawczy oparty na szczyt do szczytu sygnał, że chcesz.

Dzięki Srinivasan, Czy jest jakiś inny sposób do wykonania tej pracy? Bo znaleźć handlowych układ nie używa porównawczej.
Użyj komparator do zamiany fali sinusoidalnej na prostokątny. Można ustalić próg w oparciu o cykl, który chcesz. Fix wychylenia porównawczy oparty na szczyt do szczytu sygnał, że chcesz

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- post dodane na 08:58. - --------- Poprzedni post był na 08:42 ----------</span></span>
Niektóre układ który generuje napięcie progowe jest potrzebny, jeśli mogę użyć komparatora to zrobić pracy. Ponieważ zegar wejście różnicowe, chcę użyć jakiegoś wzmacniacza do wykonania tej pracy. Ale teraz nie mam pomysłów jak to zrobić.
Dzięki Srinivasan, Czy jest jakiś inny sposób do wykonania tej pracy? Bo znaleźć handlowych układ nie używa porównawczej.

Karmienie 2,5 GHz fali prostokątnej z CMOS IO normy nie poważnych opcji. Musisz wygenerować go na chip. Termin fali prostokątnej jest wątpliwa na 2,5 GHz tak. Będziesz raczej spodziewać rodzaju zaokrąglone trapezu. Z różnych powodów, co chcesz używać niskich różnicy napięcia sygnalizacji dla zegara. Spodziewa się 2,5 GHz pełną parą napięcia sygnału zegarowego brzmi jak kompletny projekt ze ślepej uliczki.

Ponieważ zegar jest tak szybki, trudno go uruchomić na poziomie PCB. PCB pasożyt jest taki duży.

Tak, chcę tylko, aby wygenerować 2.5GHz prostokątny na chip. Generacji oparta jest na fali sinusoidalnej, który jest podawany off-chip. Sinusoidy jest słaby sygnał huśtawka która szczytu do szczytu wartości 100mV.
Karmienie 2,5 GHz prostokątny z CMOS IO standard nie jest poważną opcją. Musisz wygenerować go na chip. Termin fali prostokątnej jest wątpliwa na 2,5 GHz tak. Będziesz raczej spodziewać rodzaju zaokrąglone trapezu. Z różnych powodów, co chcesz używać niskich różnicy napięcia sygnalizacji dla zegara. Spodziewa się 2,5 GHz pełną parą napięcia sygnału zegarowego brzmi jak kompletny projekt ze ślepej uliczki.

Albo wzmacniacza różnicowego (dla sygnału zegara różnicy) lub na własny stronniczy falownika (dla single ended). Dodatkowe falowników do zwiększenia poziomu.

Amplituda (peak to peak 100mV) jest tak mała. Ja stronniczy falownika nie może być OK.

Ja falownika tendencyjne mogą nie być OK.
To żaden problem obwodu falownika jako takie, myślę. Jednak praktycznie, bounce ziemi poważnie interfers z małym napięciem. Z tego powodu, wzmacniacz różnicowy jest zdecydowanie lepiej. Zakładam, że rozwiązanie można znaleźć w większości książek IC tekst projektu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back