Jak program PIC uzyskania sygnałów analogowych?

E

ericmar

Guest
Witam wszystkich, muszę interfejs my pic z wrzutnika który generuje różne sygnału wyjściowego, gdy inny rodzaj monety dodaje.Chciałbym wiedzieć, w jaki sposób można odróżnić te wszystkie różne sygnały w PIC?Nie jestem pewny, jak ADC w PIC faktycznie pracami!Anyway, I'm using PIC16F877 teraz.

Dzięki!

Pozdrowienia,
Eric

Zamiast iść w domenie analogowej, dlaczego nie spróbować realizacji camparators powodować różne piny.Jest to dopuszczalne, jeśli masz wystarczającą IO piny dostępne.

Aby program ADC C-cross kompilator ma ułatwić pracę.To co mam zrobić z PIC18F452.

Nie pracuję na 16F877 więc nie jestem dokładnie pewny.

projektant napisał:

Zamiast iść w domenie analogowej, dlaczego nie spróbować realizacji camparators powodować różne piny.
Jest to dopuszczalne, jeśli masz wystarczającą IO piny dostępne.Aby program ADC C-cross kompilator ma ułatwić pracę.
To co mam zrobić z PIC18F452.Nie pracuję na 16F877 więc nie jestem dokładnie pewny.

Jeżeli wyjście z wrzutnika ma inną częstotliwość dla każdego rodzaju monety, rynek it up (PLL) i używać pic jako licznik częstotliwości.Jeśli jest to wzór impulsu, thats łatwe.

Jeśli istnieje tylko jedna O / P z systemu Coin, to jesteś pewien, że daje napięcia analogowe dla każdego rodzaju monety.Czy jest to daje inny rodzaj sygnału.Bez tego szczegółu O / P od monety trudno zaproponować żadnego rozwiązania.Czy można elborate sprawie szczegółów o monety / p lub może givem mi link do arkusza danych z urządzenia.

projektant napisał:

Jeśli istnieje tylko jedna O / P z systemu Coin, to jesteś pewien, że daje napięcia analogowe dla każdego rodzaju monety.
Czy jest to daje inny rodzaj sygnału.
Bez tego szczegółu O / P od monety trudno zaproponować żadnego rozwiązania.
Czy można elborate sprawie szczegółów o monety / p lub może givem mi link do arkusza danych z urządzenia.

Patrz Tryb 5 dokumentu.
Stwierdza, że masz 6 różnych wyjść na 6 różnych monet i masz accumlator również.Można zaprogramować różne szerokości impulsu dla różnych monet.Jesteś sprzęt nie jest już opracowane, a jeśli masz 6 IO dostępne, można podłączyć je bezpośrednio do wejść sterownika.

Wyjścia cyfrowe, thats what I understand.

Jeśli IO nie są dostępne, to możesz się czy wszystkie wyjścia kolektora monet i zdefiniowanie różnych withhs dla każdego rodzaju monety.Podłącz O / P lub bramy do przechwytywania i porównać pin kontrolera i zmierzyć długość impulsów, które dadzą Ci szczegóły typu monety.Podłącz O / P lub bramy do każdego portu B szpilki na celu ułatwienie przerwania na obiekcie zmiana kontrolera.

Daj mi znać, jeśli mam jakikolwiek sens.To jest mój wstępnych ustaleń dokumentu.Wdrożenie tego, jeśli masz jeszcze tego samego porozumienia, możemy potrzebować więcej opinii

projektant napisał:

Patrz Tryb 5 dokumentu.

Stwierdza, że masz 6 różnych wyjść na 6 różnych monet i masz accumlator również.
Można zaprogramować różne szerokości impulsu dla różnych monet.
Jesteś sprzęt nie jest już opracowane, a jeśli masz 6 IO dostępne, można podłączyć je bezpośrednio do wejść sterownika.Wyjścia cyfrowe, thats what I understand.Jeśli IO nie są dostępne, to możesz się czy wszystkie wyjścia kolektora monet i zdefiniowanie różnych withhs dla każdego rodzaju monety.
Podłącz O / P lub bramy do przechwytywania i porównać pin kontrolera i zmierzyć długość impulsów, które dadzą Ci szczegóły typu monety.
Podłącz O / P lub bramy do każdego portu B szpilki na celu ułatwienie przerwania na obiekcie zmiana kontrolera.Daj mi znać, jeśli mam jakikolwiek sens.
To jest mój wstępnych ustaleń dokumentu.
Wdrożenie tego, jeśli masz jeszcze tego samego porozumienia, możemy potrzebować więcej opinii

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back