jak pracować nad DAC 0808

S

Suraj Shrestha

Guest
Staram się pracować nad DAC 0808 Ale jestem geting problemy i najpierw chcę, aby wykonać test potwierdzający, że mój zakupiony DAC działa.

Jeśli nie masz jej karty pobrać stąd: http://cache.national.com/ds/DA/DAC0808.pdf Tam znajdziesz obwodów badania. Chciałbym używać + / -5 zasilania i do celów testowych można podłączyć do Vcc Vref przez 1kΩ rezystora. Jeśli wszystkie wejścia do Vcc (5V) poprzez 4.7kΩ rezystory wyjście powinno blisko +5 VDC, jeśli connct wszystkich wejść do 0V wyjścia powinny być zbliżone do 5V. Pozdrawiam, IanP

Najlepszym sposobem na sprawdzenie dac jest uzyskanie adc. Te powinny być zwykle od tego samego producenta, aw niektórych przypadkach, otrzymasz zestaw do tworzenia za niewielką opłatą, a także w celu przyspieszenia pracy. np. Nie próbuj interfejs Intersil ADC z National DAC. Życie jest skomplikowane, jak jest. Najpierw mały breadboarded konfiguracji. dostarcza sygnał do ADC, należy przekonwertować go na cyfrowy, słowo wyjściowy, a następnie taki goto słowo dac, które powinny przestawienia go. Użyj odpowiedniej filtracji na wyjściu. Stoisz na wiele nauczyć się od tego. To nie będzie łatwe. rozwiązań Wirewrapping spowoduje mniej smutku i niestandardowe PCB będzie jeszcze lepiej.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back