Jak ponownie piłka BGA ...

G

gszczesz

Guest
Mam ATI Radeon Mobility 9700 chipa że muszę ponownie piłka ... Mam 850D pistolet ciepła, pasty lutowniczej i wzornika BGA. Mam również 7-45X powiększenia mikroskopu. Szablon nie posiada wystarczająco duży, ramki na chipie. Kiedy mogę umieścić szablon na chipie i rozpocząć stopienia pasty lutowniczej z pistoletu pneumatycznego z góry, pasta ma tendencję do przepływu pomiędzy szablonu i IC i piłki lutowania zwykle nie przyklejają się do poduszki. Jeśli kładę folię aluminiową na matrycy, to przynajmniej mogę utworzyć małe lutowania piłki. Kulki są ból w dupie przenieść jeden po drugim na IC. Częściowo wyschły strumień ma tendencji do utrzymania ich w miejscu, ale to naprawdę jest wyzwanie do zrobienia. Gdybym pokrycie chip z pasty i podgrzać go z opalarki z góry, lutować tendencję do gromadzenia się na kilku szpilki, pozostawiając resztę unballed. Czy ktoś ma dobrą technikę ponownie kulek to ogromny układów scalonych. Technika nie powinna zawierać maszynę BGA, wysyłając go do ponownego zaciskał profesjonalnie, lub jakiekolwiek inne koszty przeciwrdzewnym metoda ;) Greg

Rosyjski faceci solderer szyszki lutu na platformach kontaktowych, a następnie rozgrzać IC suszarki przed fuzją lutu. Doskonałe kule okazują.

Unfortunetally chip jest zbyt duży dla ich techniki, ale obraz nie wyjaśnić pewne rzeczy. dzięki! Greg

hi inne sposoby na zrobienie tego i najprostsza biorą chipa się, stawiając nowe piłki (można kupić butelkę 10000 kulek a oni przyszli w różnych rozmiarach) i umieścić je na chipie w strumień żelu, ciepło się więc miejsce na chipie, a następnie umieścić żeton z powrotem i podgrzać ponownie zajęłoby nawet mniej niż 30 minut pod warunkiem, jedna ma matrycę do umieszczenia piłki, a takie matryce są avialibable na rynku lub mogą być obrabiane w cnc routery easly również u może zajrzyj tutaj http://www.ocwhite.com/bga/ Kind Regards

sawwa7, szukałem do tego rozwiązania, ale nie mogłem znaleźć miejsce, które sprzedawane kolbę do lutowania kulek (z wyjątkiem jednego, który chciał pobierać 1 dolar piłka!) ... Czy wiesz, gdzie mogę dostać kulki tanio? Zrobiłem udoskonalić proces z szablonem do naczepy pracy. I wyciąć szablon BGA tak, że mogłem zrobić sekcję układu w danej chwili. Mniejszy szablon zapobiega nadmiernemu wypaczenia. Następnie stosować strumienia i umieścić szablon w dół i ogrzewa ją z lutowania żelaza. To wyschły strumień trochę i uczynił z niego lepki, co pozwoli na utrzymanie szablonu na chipie. Potem kontynuował, jak opisano w tym JPEG ... To wydawało się działać znacznie lepiej niż to, co robiłam wcześniej, ale zachodzących na siebie części jest bardzo trudne ... Greg

@ Greg nie spróbować jeden po jednej linii? gdy masz allreadt cięte temlate. używam 850 opalarka i utrzymać ciepło do 2,5 do 3 seting i lotniczego Abt 2 do 3 ustawień. o niskiej piłki powietrza nie koniec laping. Używam tego Technika komórka BGA Sita. Przepraszam za złe angielskim. WBR

hi gszczesz rzucić okiem na ten dobry artykuł, ja po prostu znalazłem go i chcesz podzielić :) nadzieję, że to być pomocne dla u i wszystkich kolegów, którzy potrzebują trochę informacji o chipy naprawcze do BGA. Kind Regards

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back