Jak oni to robią?

B

buts101

Guest
Witaj EDAians, można było spotkać tych, w reklamach ... obrót 360 stopni strzał zdjęć? Moje pytanie jest, jaka jest technika za uzyskania 360 stopni strzał? Czy mają tablice kamery wokół obiektu i robienie zdjęć w tym samym czasie i później jakiejś przetwarzania obrazów lub coś innego, że nie wiem? Plz mi pomóc zrozumieć Pozdrawiam, Buts101

istnieją miękkie, która pomaga robić zdjęcia panorama z sekwencji zdjęć obejmujących wszystkie 360 stopni widok. Te oprogramowanie rozpoznaje granice obrazu i ogony z sobą produkcji pełnego zakresu panoramiczne 360 widzenia. BTW to jest złe miejsce na ten temat - "General" podforum jest bardziej odpowiedni.

Widziałem coś w telewizji o tym, a także zobaczył domowe urządzenia używane na meczu piłki nożnej. Jest to niezwykle proste ..... wielu aparatów montowanych w półkole. Jeśli wszystkie zrobić zdjęcie na raz i wyświetlać je w kolejności na czułości, wygląda na to, zatrzymał czas i przeniósł się kamery. Jeśli się przyjrzeć, nie ma więcej niż 10 lub 15 stanowisk w toku. Stanowi nie są tak naturalne, jak wyglądają od montażu kamery jest tak szeroki, jak appearent "huśtawka". Profesjonalny nich są tak szerokie jak 6 stóp i owinąć częściowo wokół obiektu. Są oczywiście również używając pełnych kręgów w niektórych przypadkach. To ta sama technika. W dzisiejszym tanie aparatu cyfrowego można odtworzyć łatwo, choć z jednej widziałem używane około 10-15 drogie aparaty fotograficzne. : D

i spotkać faceta tutaj w Boulder Colorado, że projekt tego typu urządzeń. zasadzie, że ma obrotowy aparat, który trwa kilka zdjęć pod różnymi kątami obrotowy, a następnie miękkie kleje razem.

Jeśli oglądasz zawodowymi, nawet pojedyncze kropelki wody zawieszone w tej samej pozycji w powietrzu poprzez wszystkie zdjęcia. Nie można tego robić z jednej kamery. To sprawia, że te strzały tak interesująca. W rzeczywistości, jeśli spojrzeć, używają bardzo szybkie kamery (lub film) i lampa błyskowa jest oczywiste w tej sprawie ze wszystkich kątów, co oznacza wiele simultainious miga. (Temat jest obviouly świeci jaśniej niż inne części obrazu). To jest jeden przypadek gdzie low-tech atuty high-tech.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back