Jak odczytać plik bin w MATLAB-EEG pliku danych.

V

veer

Guest
Witam, muszę odczytać plik bin w Matlab ... dla którego używam fread polecenia .. fread (fid, próbki potrzebne, format) .. problem jest i nie wiem format (próbowałem różnych kombinacji .. jej nie działa) ... Jak SHLD napisać kod, aby przeczytać .. a dokładnie jego EEG Nagrany plik bin z 59 kanałów nagrywania ... jak przeczytałem, że w matlab .. jakieś kody ... jest jakiś inny program jak eeglab .. uprzejmie zrobić odpowiedź .. dzięki .. skręcać.

nie wiem co jest format pliku EEG, ale jest łatwy do odczytania pliku binarnego z MATLAB. fid = fopen ('* EEG.', 'r');. c = fread (fid, 1) ta instrukcja przeczytać jeden bajt z portu * EEG plik.

Porozmawiaj producent przyrządu i postarać się o podręczniku, który opisuje format danych. Jeśli nie szczęścia, pokaż nam parę klatek na danych binarnych i powiedz nam, co wartości liczbowe są w tych danych. Może ktoś tutaj może pomóc rozszyfrować formatu. Może porozmawiać z tym kolegów. Brzmi jak on rozwiązać podobny problem: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=136697

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back