jak obliczyć schemat paśmie L1 trójkąta PC

G

Gell

Guest
Mam kilka pytań, jeżeli śpią Bandsolve do obliczania prognozowanych schemat paśmie jednej wady linii trójkąta kryształów fotonicznych.Po pierwsze, chciałbym wiedzieć jaka jest różnica między trójkątne Supercell i Supercell prostokątne.Po drugie, jeśli mam wybrać prostokątny Supercell, jak ustawić podstawowe wektorowych?Rsoft nie wskazują, że takie sprawy w swoje tutoriale.Czy ktoś pomoże mi to wytłumaczyć?Chciałbym również wiedzieć, jak dostać ten przewiduje schemat zespołu przy użyciu metody ekspansji samolotu.Dziękuję bardzo.

I attached ustawień.

Help, please.Jeśli to możliwe, może ktoś mi dać ogólne pojęcie?Dzięki.

Twoje Supercell powinien być wybrany jako prostokątne.

To może być dużo łatwiejsze w użyciu fal Metoda płaszczyzny ekspansji do obliczenia schemat zespołu trójstronnego dla PC.Można znaleźć wiele kodów dostępnych online.

Podczas pracy z Supercell sposób można zdefiniować macierz otwory (jeden w centrum działającego jako wadę) jako funkcja podstawie.Bez wad, jesteś określające jeden otwór w funkcji podstawie.

Hi.i mają te same pytania, a także chcą wiedzieć, jak uzyskać ten przewidywany wykres pasma przez FDTD przy RSOFT bandsolver.
Nie wiem, jak dopasować ustawienia FDTD bandsolver? Czy ktoś może mi pomóc?
Dzięki.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back