Jak o tym PCB, TKS!

X

xbtxbt

Guest
Witam wszystkich: To pierwszy RF PCB w moim life.I nie wiem jak będzie work.Maybe bardzo badly.I będzie, jeśli możesz dać mi kilka uwag na planszy, aby mi powiedzieć, gdzie dobrze i gdzie bad.TKS ! O płycie:. (Patrz załącznik następnej odpowiedzi) Jest to odbiornik circuit.While pracy, otrzyma sygnał o 2GHz z minimalną moc-113dBm Kiedy zasilanie jest bardzo słaby, ścieżka przedwzmacniacz będzie wybranych przez U1 i U4.If moc jest wielka, droga obwodnicy będzie m selected.I "martwi się o strukturę RF ścieżki i boją się zbyt wiele zygzaków na RF propagować ścieżkę. Moc sygnału LO może być do 15dBm, więc skupię się dużą uwagę na izolację między LO i RF lub IF. Nie będzie jamy metal na płycie z wielu komórek cells.Each zmieści jednostkę funkcjonalną układu.

Plik jest. PCB, więc jakiego programu użyto? może u wgraj wersji wizerunek Twojej ct (. jpg lub. bmp)?

[Quote = Abu Ammora] pliku. PCB, więc jakiego programu użyto? może u wgraj wersji wizerunek Twojej ct (. jpg lub. bmp)? [/quote] Przepraszam! To w Protel 99se formatu! I wkrótce przesłać kilka zdjęć z obiegu! Ścieżka rozchodzenia się sygnału: RF RF filter --- --- --- MIXER IF AMP --- JEŚLI VGA górnej warstwy: czerwony (dla sygnału RF) warstwy 2: wzrosła (pełna płaszczyzną uziemienia) warstwa 3: zielony ( dla VCC samolot z dwoma plamami płaszczyzną uziemienia) dolna warstwa: niebieski (na płaszczyźnie uziemienia) wysokość między górną warstwę annd layer2 jest 0.23mm moc wejściową około-113dBm LO moc wynosi około +15 dBm RF (U1. U2 U3 U4) wynosi około 30 dB. Tłumienność RF Filtr 3dB strat Konwersja MIXER jest o 7 dB wzmocnienia IF AMP 20dB wartości maksymalnej wzmocnienia VGA jest o 33dB.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back