Jak o przekazaniu 1Hz sygnał analogowy?

E

eugenehhk

Guest
Jeśli chcę przekazać 1Hz sygnał analogowy (sygnał bicia serca) za pomocą fal radiowych, co mogę zrobić? Zakres częstotliwości od 1 kHz do 1 GHz, a odległość jest około 50 THX:)

[Quote = eugenehhk] Jeśli chcę przekazać 1Hz sygnał analogowy (sygnał bicia serca) za pomocą fal radiowych, co mogę zrobić? Zakres częstotliwości od 1 kHz do 1 GHz, a odległość jest około 50 THX:) [/quote] Jeśli chcesz przekazać hartbeats jak bije, a nie jak te EKG oscyloskopu, jak obraz, robi się bardzo proste. To jest po prostu proste CW (alfabet Morse'a). Pokonaj oznaczałoby nie ma fali nośnej i nie-beat oznacza brak fali nośnej. Albo można modulować przewoźnika z niektórych częstotliwości dźwięku, jak 800Hz do 1kHz, i odbierać sygnały z drugiej strony. Ale na prawdziwe 1Hz musisz iść z nośnikiem / nie podejście przewoźnika. Musisz tylko coś, co będzie włączeniu nadajnika w rytm bicia serca.

Hi eugenehhk, może chcesz spróbować tych facetów. Digikey je nosi i są one dość łatwe w użyciu. Nie drogie. Wystarczy transmisji sygnału tak długo, jak bicie serca jest obecny. Można uzyskać zarówno nadajnika i odbiornika oraz anteny. h ** p: / / www.linxtechnologies.com/ szczęście dfullmer

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back