Jak na papier objętych krawędzi impulsu?

Dobrze, dziękuję bardzo za propozycję.Ale istnieje pewien problem.
I unikać delayer tutaj, ponieważ będzie ona miała kłopoty.Tak, postaram się wykorzystać DIS sygnał się jako zegar wywołać RS.Uwagę, że DIS nie jest okresowe sygnału.Dziękuję bardzo!

Maybe I don't get to pytanie, ale według mojego rozumienia daję podstawowe rozwiązania:

DIS wejście
przy rejestracji, aby uzyskać jeden cykl zegara opóźnionego DIS_D1 sygnału
przy rejestracji, aby otrzymać dwa cykle zegara opóźnionego DIS_D2 sygnału

Następnie DIS_RESULT =! DIS_D1 & DIS_D2

Jeśli jest objęte krawędzi DIS, wówczas nie będzie aktywny sygnał wysoki puls w DIS_RESULTUwaga: to rozwiązanie jest odpowiednia tylko w przypadku częstotliwości zegara jest dwa razy więcej niż objęte krawędzi występujących częstotliwości.

S

sunjiao3

Guest
Hi, przyjaciele.I pojawił się problem.Nie ma logiki Sigal DIS, które staną się impulsem w sposób losowy.Chcę na papier to nic nie objętych krawędzi, kiedy to nastąpiła zmiana.Tutaj użyłem RS wyzwala.(I zbudował im NMOS i PMO i symulacji z hspice.) __master-RS slave powodować zbudowany na bramki NAND, które będą próby wejścia na skraju wzrostu i wskazywania zmian na skraju upadku i podstawowych RS wywołać zbudowany na Nor bram.
Ustawić "s" RS wywołać '0 ', i DIS jako sygnał wejściowy "R".Następnie zdał 4 falowniki, opóźnione DIS jest stosowany jako wkład CLK.Jednak Qp i Qn pozostały niezmienione.Potem powstał 2 sygnały, jeden z nich jest o 10us/100us opóźnione komponować innych sygnałów.Wyjście nadal pozostają niezmienione.Tak więc wydaje się, że to nie czas opóźnienia, które powoduje takiego problemu.
Przyjaciele, może jedną z nich podać mi jakieś sugestie?Zarówno na planie i strukturze.Dziękuję bardzo!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back