Jak mogę zmienić temperaturę w Cadence?

H

haley_8

Guest
Jak mogę zmienić temperaturę w Cadence? Albo się bawić z narożnikami? Gdzie są te parametry?

prostej metody, ustawienia-> temperatury ... w ADE lub narzędzi-> parametryczne ...-> analizy nazwa zmiennej: temp, jeśli temperatura cyklu symulacji z rogu, narzędzia-> rogi, łączy w różnych temperaturach i rogi i uruchamia je raz

gingerjiang - dzięki! Właśnie znalazłem temperatury w instalacji, ale w Narzędzia -> analiza paarametric -> widzę tylko nazwę zmiennej, ale temperatura nie jest tam? W każdym razie, to nie jest ważne, ale mam zamiar użyć Instalatora i temp ... Na rogach są Ty lub ktoś je zna? Podobnie jak, ile ich jest? Wiem, że są tt, ss, ff ... Widzę Narzędzia -> rogi, ale nie wiem, jak korzystać z tego okna. Czy jest jakiś inny sposób ustawienia kątów?

jeśli w rogu niezależnie, setup-> biblioteki, po ustawieniu pliku modelu w pliku biblioteki modelu, można wypełnić rogu w punkcie (opcja)

Narożniki zależy od urządzenia u mają w ur obwodu, na przykład, Jeśli tranzystorów u użyciu, rezystory i kondensatory, tak u należy sprawdzić różnych zakątkach dla każdego do tranzystorów fs przykład rezystory powolny, kondensatory szybko i tak dalej. Myślę, że dobrym sposobem na to jest napisanie skryptu ocean do zamiatania wszystkich urządzeń zakrętów, jak również dostawy i temperatury, a następnie możesz sprawdzić jakie są gorsze rogi ur projekt i rozpocząć modyfikację ur projekt przeniesienia tych rogach.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back