Jak mogę jeździć 5V, 2A z portu USB

A

akshay_kul59

Guest
Proszę możesz mi powiedzieć, jak mogę jechać [color = red] 5V, 2A [/color] z portu USB. I wont chce używać zewnętrznych adapterów w moim systemie działa na USB. Więc staram się jeździć całe zasilanie z portu USB. Proszę jeśli to możliwe, spróbuj wysłać mi szczegóły, schematyczny jak najszybciej. Thaks w oczekiwaniu ........... Pozdrawiam, VINIT ... [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 6 minutach: [/color] [/size] Czy mogę starać się wykorzystać obecne wzmacniacze wraz z [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 3 sekundach: [ / color] [/size] Czy mogę starać się wykorzystać obecne wzmacniacze wraz z

Witam Nie, to możliwe, trzeba osobnego zasilania dla interfejsu urządzenia. Port USB może dostarczyć tylko 5V przy 500mA dla wszystkich portach podłączonych do koncentratora. Pozdrawiam, Laktronics

faktycznie jest to NT w ogóle możliwe. należy użyć zewnętrznego źródła na wymagany prąd. Obecna wzmacniacz powinien nt używać bacoz może to utrudnić ur portu. becoz 2 amp jest dość duża ilość prądu w obwodzie prądu stałego; u to rzeczywiście może nt w stanie to zrobić. wykorzystać przekaźnik z xternal dostawy lub u można używać zasilanie ur pc.

Nie tylko nie jest możliwe, ale także jest szkodliwy! Miałem złe przeżycia niszczenia płyt IO chip, podczas podobnej pracy, należy uważać,

Moc znamionowa z portu USB jest 5V * 0.5A = 2.5W; Co chcesz to 5V * 2A = 10 W. Należy przestrzegać prawa zachowania energii. Można wyodrębnić zbyt dużo prądu z niej spalić portu USB.

każdy ma schemat do 220V do 5V 1A podaży przy użyciu prostych zasilacz impulsowy?

[Quote = jrguy8] każdy ma schemat 220V do 5V 1A podaży przy użyciu prostych zasilacz impulsowy? [/Quote] Można użyć transformatora aby uzyskać AC 6 ~ 10V, a następnie usunięcia go z diod i układów RC. PLS odnoszą się do pierwotnej elektronicznej książki.