Jak model prosty swich OrCAD w PSpice?

M

massive

Guest
Witam wszystkich! Chcę ot model zachowania tranzystora w postaci elektronicznej swich. Dlatego nie wiem typu tranzystora, a tak chcę ot model to zachowanie jako swich przez jakiś element, który ma dwa stany ON i OFF! Czy istnieje taki element w bibliotekach PSpice, czy nie? 10x z góry

Witam, można użyć napięcia sterowany przełącznik (Sbreak) lub przełącznik kontroli prądu (Wbreak). To elementy są dostępne również w wersji lite pspice, student PSpice.

10x na odpowiedź papyaki ! :) Czy Ty lub ktoś mi powiedzieć jak to kontrolować swich? Czytałem giude użytkownika PSpice i zobaczyłem ten temat swich, ale did'n dowiedzieć się, jak ją kontrolować. Napięcia sterujące są ustawione na Voff = 0.0 Von = 1,0. Swich jest związany z wartościami VPULSE whis źródłem są: V1 = 0V, V2 = 5V. Unfortunateluy swich nie przełączać: (To jest konfiguracja jest to 10x dla konfiguracji są poprawne odpowiedzi?

Witam, mam symulacji schematu tutaj po z Vpulse parametrów. Daje sondy z krzywymi z Vin = Vpulse i Vout przełącznik = wyjście. Czy stosować zasilania i rezystor w serii z przełącznikiem wyjście? Przełącznik jest rezystor z dwóch możliwych wartości: Ron = 1 ohm i Roff = 1E9 omów

Taka konfiguracja działa dobrze! 10x ponownie papyaki ! Ten swich jest bardzo dobry do modelowania zachowania tranzystora MOSFET! Chciałem sprawdzić, czy swich działa i skoncentrować się na torze. Teraz jestem pewien, że tak!

Nadal przydatne 4us studentów, dzięki za oryginalny solver.

W OrCAD PSpice, istnieją witryny, które na wzór elementów, z której można swobodnie pobrać, co kiedykolwiek chcesz. Szukaj w internecie

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back