Jak można zaprogramować pic przy użyciu Matlab?

S

solidsnike

Guest
Czy można używać programu matlab program pic, jeśli dobrze można uzyskać informacje na temat tego:?: Mam nadzieję, że może mi pomóc i dać mi wszelkich danych i informacji.o tym subj.,, I need your help very much

Uwaga: intrfacing przez port równoległy i używam PIC16F84 mikrokontroler

dzięki

Jesteś związany z Matlab?

Co dokładnie robisz z PIC16F84?

Czy można korzystać z innych portów i oprogramowanie?

Wiwaty,

Mogę dać ci pewne idee (nie zaimplementowane, ale można spróbować):

1) Jak używasz portu równoległego, można uruchomić plik *. exe z Matlab.Tak więc używać dosbase programista dostępnych w sieci, która przyjmuje argumenty wiersza poleceń.Dodać jedną partię pliku i zaproszenia, że plik wsadowy z Matlab.(Można nawet przekonwertować plik wsadowy exe, a następnie uruchomić z Matlab.)
2) Możesz użyć konwersji istniejących C-Kodeks PIC Programmer (dostępne w sieci od kilku witryn), przekształcenie go w pliku *. max i używać go z Matlab.
3) Na koniec proponuję zmianę interfejsu portu szeregowego i wykorzystanie wszelkich dostępnych bootloader a następnie transmitt hex kod PIC użyciu MATLAB.

Mam nadzieję, że będzie to przydatne, ale trzeci sugerując nie będzie możliwe, jeśli korzystasz PIC16F84.Każdy sposób można spróbować znaleźć bootloadera do tego.

Best of luck.

Cytat:

2) Możesz użyć konwersji istniejących C-Kodeks PIC Programmer (dostępne w sieci od kilku witryn), przekształcenie go w pliku *. max i używać go z Matlab.

Solidsnike Hi,

Pozwólcie mi wyjaśnić swoje pytanie.

Czy chce dostać swój kawałek kodu (PIC) w chip z Matlab?
lub
Czy chce produkować część kodu (PIC, oczywiście) przy użyciu MATLAB?

Wiwaty,

sprawdzić
http://www.fuzzytech.com/
I hope this helps
powodzenia

solidsnike napisał:

w jaki sposób można przekształcić C lub C kod do kodu lub funkcji używanych w programie Matlab>>> Wiem, że może kompilator funkcje matlab do języka C , ale chcę w przeciwną stronę z C do matlab

Cytat:

lub

solidsnike napisał:Cytat:

lub

hello namqn,

mój projekcyj w port równoległy>

Dzięki wszystkim za pomoc>> i spróbuje zadzwonić C, C kody przez mex funkcji.
Jeśli ktoś ma jakieś książki lub odniesień na ten temat i zauważy, że ...

Jeszcze raz dziękujemy i My best regards to you

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back