Jak można wyodrębnić audio z sprzęgacza kierunkowego do FM?

T

tebron

Guest
Witam, jestem projektowania sprzęgacza kierunkowego FM Band, przez 5KW rf mocy starych stacji radiowych bez użycia pilota. Mam pomiar mocy padającej i odbitej i czytać TX modulacji, aby włączyć alarm w przypadku modulacji nie. Ponieważ mam bardzo wiele sygnałów, Jak narysować dźwięk? Czy można wykorzystać kwadratury demodulator. Zrobiłem już obwód interfejsu z wykorzystaniem uADC812 i sprzęgacza kierunkowego, ale mam trochę trudności z układu audio. Mam nadzieję, że w twojej pomocy. Najlepsze Regard

Co to jest uADC812 i analogowego na cyfrowy układ konwertera? Musisz spróbować modulowanego sygnału rf, prawdopodobnie coś w rodzaju 50 dB sprzęgacz kierunkowy i demodulacji go. Możesz demodulują to na wiele sposobów, ale dyskryminator częstotliwości LC z diodami Schottky'ego działa całkiem dobrze - będzie to wyjście analogowe napięcie proporcjonalne do odchylenia częstotliwości. Jeśli napięcie analogowe pk-pk wartość jest zbyt duża, jesteś overmodulating. Jeśli napięcie analogowe pk-pk wartość jest zbyt małe nie są ciągłe mało. Możesz uzyskać hodowcy i filtr dolnoprzepustowy analogowego demodulowany napięcia i DC naprawić, a następnie wartość DC będzie w przybliżeniu pokrywa się FM odchylenie. BTW, 5 KW jest sporo, uważaj na łuku w kierunku projektowania łącznika.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back