Jak można przetestować maksymalne zużycie miernika energii?

J

Janelda

Guest
Witam wszystkich, tak że masz cały licznik energii, dzięki czemu można podłączyć do urządzenia gospodarstwa domowego i uzyskać prawdziwy pomiar energii zasilania. Jak można przetestować maksymalne zużycie licznika? I pierwsza myśl multimetru, ale wtedy moc będzie się różnić w zależności od tego, co robi, więc jak masz miernik wykonać przy maksymalnej mocy? Dzięki.

Przede wszystkim tej energii jest bardzo niskie forr narzędziem pomiaru. niektóre 1VA na fazę. Po drugie, jeśli u znać ocenę licznika, u może załadować go na max i zmierzyć energię i fianlly zawrzeć

[Quote = Janelda] Witam wszystkich, więc powiedzieć, że mają pełny licznik energii, dzięki czemu można podłączyć do urządzenia gospodarstwa domowego i uzyskać prawdziwy pomiar energii zasilania. Jak można przetestować maksymalne zużycie licznika? I pierwsza myśl multimetru, ale wtedy moc będzie się różnić w zależności od tego, co robi, więc jak masz miernik wykonać przy maksymalnej mocy? Dzięki. [/Quote] hi .. Najlepszym sposobem, aby zrobić licznik energii jest za pomocą mikrokontrolera jak PIC .. Robię podobny projekt sam. można zastosować przekładnik prądowy do pomiaru prądu, a stamtąd można obliczyć moc. trzeba mieć pewne umiejętności programowania, aby zaprogramować PIC. Dont jeśli tej pomocy, czy nie .. bye

Dzień dobry, dziękuję, gdy odnoszą się do "rankingu metra", co ocena to dotyczy? Mam do zaprojektowania licznik, który używa nie więcej niż 2W mocy, w jaki sposób upewnić się o tym na etapie projektowania, a następnie udowodnić komuś, że doszedł do tego wymagania? dzięki

Witam, faktycznie odnosząc się do miernika poboru mocy sama. Zgodnie z normami nie może używać więcej niż 2W, i trzeba wiedzieć, jak się upewnić o tym, a także w jaki sposób można to udowodnić raz miernik jest zbudowany dzięki

To jest łatwe, gdy licznik czy projektuje jest gotowy, sprawdzić napięcie DC jest przy użyciu (głównie 5V) i obecny jest rysunek. Jeśli napięcie jest V i prąd glukometru to ja, pobór mocy jest = V * I to jest to. Jeszcze na etapie projektowania, wiesz maksymalny pobór mocy przez Ciebie sterownika. Do tego dodać mocy zużywanej przez każdego LED, teraźniejszości LCD. Do LED, jeśli wiesz, prąd przez diody i napięcia zasilania moc można obliczyć, jak pokazano powyżej. O ile nie LCD, jego moc będzie również wie. Suma wszystkich tych uprawnień jest zużycie energii przez licznik. Mam nadzieję, że to wyjaśnia wszystko, czego potrzebujesz. Pozdrawiam

Dziękuje bardzo, to jest dokładnie to, co chciałem wiedzieć. To jest to co myślałem, i u potwierdził mi. dzięki. Do u przypadkiem wie, jak sprawdzić, czy Twój dokładność metrów to co powinno być. Zgodnie z normami, na przykład, są różne klasy dokładności. Jak mogę udowodnić dokładność do kogoś? dzięki

Janelda Ty cn uzyskać impedancję wejściową miernika od specyfikacji producenta. Użyj impedancji ocena w pełnej skali, przy której licznik będzie używany. Jeśli ta informacja nie jest dostępna, można stosować napięcie sieciowe do miernika przez zewnętrzny amperomierz. Następnie impedancja wejściowa jest przez R = V / l. Jestem asuming że impedancja wejściowa miernika jest rezystancyjne. . Jedną z rzeczy, o których warto pamiętać jest to, że system ten działa tylko dla obciążeń rezystancyjnych. Najczęściej urządzenie przedstawienie złożonego obciążenia. Aby zmierzyć realną władzę, trzeba wiedzieć, przesunięcie fazowe (Theta) między przyłożonego napięcia i prądu. Następnie podaje moc P = cos (VI teta). . Jeśli obecny jest nie przebieg sinusoidalny, to problem jest bardziej złożony. W tym przypadku, należy odfiltrować wszystkie harmoniczne, które są obecne w aktualnym przebiegu. Następnie należy skompensować przesunięcia fazowego, że filtr ma na częstotliwości podstawowej sieci. Niech Phi = przesunięcie fazowe filtru o częstotliwości sieci zasilającej. Wtedy P = VI Cos (Theta-Phi). . Z powyższej dyskusji, można zobaczyć, że przy użyciu multmeter nie jest bardzo praktyczny sposób pomiaru realnej władzy. Pozdrowienia, Kral

Jeśli problem nie został jeszcze rozstrzygnięty, pomysły przedstawione przez Karl są stosowane, ale skomplikowane. Impedancja wejściowa jest zwykle wysoka, prądy są niskie (nie moc pobierana przy outle). Kaskadowe liczniki pomoże również w ten sposób szacowania zużycia energii.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back