Q
qazwsxqazwsx
Guest
i wszyscy Jak obliczyć impedancję wejściową promieniowych namiastkę, która ma kąt, promieniowe lub długości, szerokości części wejścia? To jest bardzo ważne dla mnie. Proszę o prosty wzór. STUB.gif RADIAL radial.JPG impedancja podana jest w dwóch linkach poniżej. Wzór może trudno określić jako proste, ponieważ dotyczy nieskończonej serii o warunkach z funkcji Bessela, ale to tylko należy się spodziewać, gdy do czynienia z promieniowych geometrii linii. Literatura: [1]. F. Giannini, R. Sorrentino i J. Vrba "Planar Analiza Okręgowy Microstrip Radial Stub" IEEE Trans. obj. MTT-32, s. 1652/55, grudzień 1984. Zobacz equs. (3) - (6). [2]. F. Giannini, M. Ruggieri i J. Vrba "Shunt-Connected Microstrip Radial Stub" IEEE Trans. obj. MTT-34, s. 363-366, marzec 1986. Zobacz equs. (1) - (5). dwa refrences mają nudne formuły, i chcę pisać pracę i musi umieścić w nim formuły proste i jasne do obliczenia impedancji wejściowej promieniowej stub. Nie potrzebuję bardzo dokładne formuły. Proszę mi pomóc. BEST POD Ali Reza