Jak można min i max pułap obciążenia inw można znaleźć?

M

muthamil

Guest
Cześć,

Jestem tworzenia biblioteki komórek Standard (Synopsys formacie Lib) wraz ze standardowej komórki.Mam do obliczania atrybutów max_capacitance w bibliotece.

Atrybut max_cap określa maksymalną łączną obciążenie pojemnościowe, że outputpin może dysku.

Więc mam obliczyć Max obciążenie.Szyjki butelki jest, jeśli mogę zwiększyć częstotliwość, szerokość impulsu zmiany obciążenia.

Moja wątpliwość Jak ustalić prędkość obwodu i obliczyć Pojemność obciążenia.

Thanks & Regards
Muthamil

Z najnowszych danych opublikowanych przez Net Applications wynika, że na rynku przeglądarek internetowych może wkrótce dość do ciekawych przetasowań. Rosnącej popularności Chrome i Safari towarzyszy spadek zainteresowania pozostałymi przeglądarkami.

Tradycyjnie najwięcej użytkowników ucieka od Internet Explorera - w maju korzystało z niego 54,27% internautów, o 1,73 punkta procentowego (p.p.)...

Read more...

Nigdy nie było, ale będzie to jak ..

Najpierw trzeba ustalić limit przejścia na sygnał wyjściowy powiedzieć 1 ns
Następnie zmierzyć jakie obciążenia wyjścia komórki dysk prowadzenia transformacji produkcji i termin, w ramach limitu.

Mam nadzieję, thi pomoże: cry:

Cześć,
Jeśli ja rozumiem jasno.Że ustalenie limitu przejścia i różne obciążenia i
znaleźć maks. pojemność dla tej konkretnej transformacji.

Robię w ten sam sposób jak na powyżej.ale trzeba wiedzieć, jak znaleźć zarówno
max przejścia dla max pułap dla poszczególnych komórek w tym samym czasie.Co do mojej wiedzy,
zmieni się odwrotnie.

Muszę wiedzieć wag firmy robią tego problemu.Czy istnieje jakiś wzór lub
niektóre inne metody są tam na ten temat ....

Thanks & Regards
Muthamil

Podczas tworzenia. Lib, projektant, który jest charakterystyczne obiegu (np. falownika w przypadku) nie będzie miał pojęcia o częstotliwości, przy której obwód zostanie poddany.

Można scharakteryzować wewnętrzne zachowanie obwodu, gdy poddaje się transformacji (na wejściu), z obciążeniem i przy jej produkcji.

Na pewno jest jednym z ważnych punktów, aby dowiedzieć się max_transition i max_load dla obwodu.To jest coś, co można znaleźć jedynie na "dokładnie" za pomocą symulacji.Dlatego mówię "dokładnie", ponieważ nie chcesz umieścić w przybliżeniu informacji. Lib, ponieważ zostanie on wpływu na jego ogólny przepływ czasu na najwyższym poziomie.

Mogę dać podpowiedź.Jeśli używasz hspice (standard przemysłowy), to może być to proces łatwy.Zmiana jednej zmiennej w czasie, zachować inne stałe zmienne.Dowiedz się wartość graniczną zmianę zmiennej.Podobnie, dowiedzieć się o kolejnych zmiennych.To nie będzie oczywiście wartości końcowe.Teraz uzyskanie ostatecznej wartości powinny być proste.

Hope this helps!

PS: wartość graniczna jest wartością, przy której obwodzie nie przedstawia relaible wyjścia.

Cheers!

Szanowny Panie,
Cytat:

Mogę dać podpowiedź.
Jeśli używasz hspice (standard przemysłowy), to może być to proces łatwy.
Zmiana jednej zmiennej w czasie, zachować inne stałe zmienne.
Dowiedz się wartość graniczną zmianę zmiennej.
Podobnie, dowiedzieć się o kolejnych zmiennych.
To nie będzie oczywiście wartości końcowe.
Teraz uzyskanie ostatecznej wartości powinny być proste.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back