Jak możemy zdefiniować nieskończonej płaszczyzny podłoża w Ansoft hfss 9.2?

P

popsy

Guest
Jak możemy zdefiniować nieskończonej płaszczyzny podłoża w Ansoft hfss 9.2? Czy to może być możliwe do zdefiniowania w hfss ponieważ na podstawie metody elementów skończonych .... Myślę, że w solver które oparte są na MOM (mehod momentów) może być zdefiniowane.

Nie jestem pewien, że featrue jest obecny również na hfss 9.2, ale myślę, że tak. W każdym razie, w hfss 10 można ustawić warunek brzegowy pragnienie, bu zaznaczając pole "płaszczyzny podłoża infinte" znajdziesz w formie bounday stanie. Więc wybierz outern powierzchni granicznej chcesz zastosować nieskończoną stan płaszczyzną podłoża i przypisać perfectE warunek, wybierając względnej w menu rigth kliknij. W PerfectE formularza należy znaleźć w dolnej części, pole "nieskończonej płaszczyzny podłoża". Sprawdź to i hfss uznają go jako nieskończoną płaszczyzną uziemienia. Jeśli pole nie jest obecny Myślę, że funkcja ta została wersji na nowszą wersję hfss niż 9.2 Bye.

Sprawdź opcja jest również dostępna w wersji 9.2 hfss ale jak tylko kliknąć, że opcja, która daje błąd: wybór musi dotknąć tle, podczas gdy "Infinite płaszczyźnie uziemienia" jest zaznaczone. Co to (hfss) oznacza wyboru musi dotknąć tle?

Oczywiście, nieskończonej płaszczyzny podłoża musi być o powierzchni ograniczającej głośność symulacji. Chodzi mi o to, że wybrana powierzchnia nie może być w twoim modelu, ale musi być powierzchni granicznej modelu. W tym sensie, powierzchnia musi dotykać tle. Na tle hfss oznacza przestrzeń poza wielkości model.

Proszę powiedzieć, jak w hfss możemy określić płaszczyzny podłoża tle? Załączam mój hfss pliku.

Mam ten sam problem teraz. Powiadomienie: jest "Wybór musi dotknąć tle, podczas gdy" Infinite Ground Plane "jest zaznaczone". Próbuję, ale nie może go rozwiązać. Proszę mi pomóc.

Hi popsy Jeśli chcesz przypisać warunek brzegowy na każdej powierzchni musi być płaska i spróbować model na hfss ver.11 i błąd "Wybór musi być płaska" to znaczy, że należy dokonać arkuszy Pálné ziemi (prostokątne). jak zrobić miedzi Pálné ziemi, jak się nie ma potrzeby, aby zdefiniować warunek brzegowy. Zrobiłem to i uruchomić model teraz M. Hassanien

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back