Jak możemy wykorzystać MOSFET jako switch?

A

aman

Guest
jak możemy użyć MOSFET jako przełącznik i trzeba znać fizyki zaangażowanych w ten sposób w szczegółach

hi, czy są one eksploatowane w nasycenie i odciął tryby .. aby działał jako switch .. reg. Fizyki część ur pytanie? są u w potrzebie półprzewodników część fizyki z tego? mały doświadczalny, to dać w link poniżej .. dostał za pomocą wyszukiwarki Google ... h / / p: / / brunningsoftware.co.uk / FET.htm może, że może pomóc. i istnieje wiele hitów w google ze u temat pisał tutaj .. może być someofthem może pomóc u! / Cedance

[Quote = aman] jak możemy użyć MOSFET jako przełącznik i trzeba znać fizyki zaangażowanych w ten sposób szczegółowo [/quote] Nawet rozdziału książki może cała rodzina MOSFET w szczegółach. E-MOSFET, D-MOSFET, HEMT MOSFET, MESFET itd. .. Numer jeden charakterystyki tranzystorów przełączania możliwości. Rodziny MOSFET jest jak każdy inny tranzystor ale ma najlepszą albo jest moc z BJT czy możliwości szybkiej znaleźć w innych tranzystorów lub diod. W świecie komunikacji cyfrowej, ON-OFF 5volts do 0volts, wszystko jest zaokrąglana w górę za pomocą głównie za pomocą MOSFET, PIN i Shockley w diody ... Jak korzystać MOSFET jako switch i fizyki za tym stoi? Wybierz jedną.

Myślę, że najprostszym wyjaśnieniem byłoby, że jeżeli u pracy z transformatora w trybie akcesoriów, PMOS by włączyć, jeśli ziemię bramy i NMOS będzie w stanie ON, jeśli łączysz się bramą do Vdd .. udział fizyki jest dość łatwy do zrozumienia ...

fizyki zaangażowanych całkiem proste? Nie wydaje mi się! nmay się matematyki .... może i rozumiem bardzo dobrze, co u powiedział .. ale wszystkie fakt ... Tey podane są w książkach .. powodem, dlaczego tak się dzieje cant być poinformowani, że łatwo .. Najprostszym powodem jest .. ppl dint wiedzieć abt krótkie efekty kanał, kiedy po raz pierwszy zaproponowana tych theopries .. potem znaleźć coś nieprawidłowego dzieje się .. i prowadzić do innych aspektów resaearch .. więc możemy też brać niczego za pewnik .. nadal jest dużo wiedzieć nawet w tej prostej temat. dont take anythjing za pewnik .. nawet byłoby to okazały się błędne lub kto wie .. może zawierać soime discrepencies! więc poznać zawsze i nie myśleć nic zbyt proste! :) Mam na myśli pod oszacowanie / cedance

fizyki zaangażowanych całkiem proste? Nie wydaje mi się! nmay się matematyki .... może i rozumiem bardzo dobrze, co u powiedział .. ale wszystkie fakt ... Tey podane są w książkach .. powodem, dlaczego tak się dzieje cant być poinformowani, że łatwo
bardzo prawdziwe .. Jeśli podnieść standard podręcznika i przejść thro dane wyjaśnienie jest .. Jak to ujął ... comprehendable? ale najnowsze badania na MOS skalowania i jej skutki związane są naprawdę skomplikowane i sądzę, że można poświęcić całą karierę badania tych i innych związanych z efektów. Chodziło mi o to, czy chcesz wyjaśnienie podstawowych, każdy podręcznik powinien wystarczyć ...[/quote]

Możesz odwołać Zasady CMOS VLSI przez Kamran, Bardzo dobre wytłumaczenie wypowiedzenia.

[Quote = arunmit168] fizyki zaangażowanych całkiem proste? Nie wydaje mi się! nmay się matematyki .... może i rozumiem bardzo dobrze, co u powiedział .. ale wszystkie fakt ... Tey podane są w książkach .. powodem, dlaczego tak się dzieje cant być poinformowani, że łatwo .. Najprostszym powodem jest .. ppl dint wiedzieć abt krótkie efekty kanał, kiedy po raz pierwszy zaproponowana tych theopries .. potem znaleźć coś nieprawidłowego dzieje się .. i prowadzić do innych aspektów resaearch .. więc możemy też brać niczego za pewnik .. nadal jest dużo wiedzieć nawet w tej prostej temat. dont take anythjing za pewnik .. nawet byłoby to okazały się błędne lub kto wie .. może zawierać soime discrepencies! więc poznać zawsze i nie myśleć nic zbyt proste! :) Mam na myśli pod oszacowanie / Am [/quote] im uzgodnione wth arunmit168 ... fizyki urządzenie nie jest łatwe .... pociągać za sobą tak wiele rzeczy, tak wiele rodzajów fizyki klasycznej, współczesnej Sugerowałbym zarówno z th ebook ... Sedra smith obwodów mikroelektronicznych w odniesieniu do operacji szczegóły i kasap, materiały elektroniczne i deivices ze swojego wspaniałego wyjaśnienia na elektronice urządzenia fizyki ¾ λ ²

Mosfet przez Tsvidis jest biblia mosfets.just spróbować przejść przez fizyki diody następnie MOSFET podejście u przekonają się, że fizyka jest ciekawa

Witam Nie jest dobrym open source SLS narzędzie symulacji Przełącz poziom wyglądać symulator na to zbyt. Jeśli nie może go znaleźć. Będę prześlij go tutaj. tnx

kiedy poerate w stan odcięcia nie cuurr płynie ... tak otwarte i przełącznik w sob voltge regionu jest niewielka, curr płynie ... więc zamknięty przełącznik ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back