Jak mierzyć w pełni różnicy opamp z SC_CMFB

S

skythunder

Guest
Witam wszystkich, chcę wiedzieć jak mierzyć cechy całkowicie OPAMP różnicowej z przełączanymi pojemnościami sieci wspólnej zwrotnego trybu. Oczywiście, nie możemy używać metod ciągłego pomiaru czasu (AC Sweep) znalezienie wzmocnienia DC, przepustowość Unity Gain, CMRR, PSRR, itp. Czy istnieją specifial Metody pomiaru tych parametrów opamp, lub po prostu za pomocą przejściową symulację zbliżyć je? Dzięki

Witam, jeśli używasz Hspice, można wykonać analizę TRAN i zapisać działających punktów obwodu do pliku, a następnie można załadować plik i wykonać analizę AC. Na przykład, można przeprowadzić analizę TRAN:... SAVE FILE TYPE = IC = RAIL2RAIL.IC LEVEL = ALL TIME = 25U TRAN 0.1NS 30U START = 0U a następnie można wykonać analizę sieciowy AC 10 grudnia 1 100MEG * SWEEP CC 0,5 P 3P 0.1P. LOAD RAIL2RAIL.IC0 można uzyskać pomoc z Hspice Manul zrozumieć. zapisać i. obciążenie! uważać!

[Quote = wjxcom] Witam, jeśli używasz Hspice, można przeprowadzić analizę TRAN i zapisać działających punktów obwodu do pliku, a następnie można załadować plik i wykonać analizę AC. Na przykład, można przeprowadzić analizę TRAN:... SAVE FILE TYPE = IC = RAIL2RAIL.IC LEVEL = ALL TIME = 25U TRAN 0.1NS 30U START = 0U a następnie można wykonać analizę sieciowy AC 10 grudnia 1 100MEG * SWEEP CC 0,5 P 3P 0.1P. LOAD RAIL2RAIL.IC0 można uzyskać pomoc z Hspice Manul zrozumieć. zapisać i. obciążenie! uwadze [/quote] Dziękuję bardzo, wjxcom! Postaram metodę. A ja chcę wiedzieć, czy ten sposób jest użyteczny do symulacji innych przełączanych obwodów kondensator, jak filtry SC, Od symulacji pasmo przenoszenia układów SC w ciągu kadencji Hspice jest niedostępny

Hi hr_rezaee: Myślę op czasu można drukować tylko punkty operacyjne, na przykład, op 25U można wydrukować 25U pointsat operacyjnych... Czy masz inny sposób symulować pełni opamp różnicowych SC_CMFB? regards

[Quote = wjxcom] Hi hr_rezaee: Myślę, że czas op może drukować tylko punkty operacyjne, np. 25U op może wydrukować pracy pointsat 25U... Czy masz inny sposób symulować pełni opamp różnicowych SC_CMFB? chodzi [/quote] hi. op czas można wydrukować punktów roboczych, ale może to spowodować. Analiza AC w ​​określonym czasie. spróbować. regards

Hi hr_rezaee: staram się używać metody netlist jest:. PROTECT OP 28u TRAN 0.1NS 30U START = 0U AC 10 grudnia 1 200MEG lib 'D: \ Ćwiczenie \ DESIGNOPA \ CSMC06 \ CSMC.LIB'.... TT . END, ale wynik nie jest prawda!

Hi hr_rezaee: czy możesz mi powiedzieć, jak korzystać z op.?

[Quote = wjxcom] Hi hr_rezaee:.? Czy możesz mi powiedzieć, jak korzystać z OP [/quote] hi można przetestować te dwa rozwiązania w jednym netlist a następnie zgłosić wyniki? dzięki chodzi

Hi hr_rezaee: obwód netlist obwodu i wynik symulacji można znaleźć w załączniku, którego nazwa jest simulation.rar . kiedy używać netlist następująco:..... NOISE V (OUTD) VID 10 PRINT NOISE ONOISE INOISE DB (ONOISE) DB (INOISE) TRAN 0.1NS 30U START = 0U LOAD CASCODE.IC0 SAVE type = IC FILE = CASCODE.IC LEVEL = ALL TIME = 25U PZ V (OUTD) VID * OPCJE POST KRÓTKI NOMOD CAPTAB ACOUT = 0 = 2 PROBE CSDF PROTECT lib 'D: \ Ćwiczenie \ DESIGNOPA \ CSMC06 \ CSMC.LIB'.... . TT AC 10 grudnia 1 60MEG * SWEEP CC 1P 10P 1P Plik LIS jest cascode_opa_ac1.lis, a fala jest Aim_ Printing1.pdf, , kiedy używać netlist następująco.: . NOISE V (OUTD) VID 10. PRINT NOISE ONOISE INOISE DB (ONOISE) DB (INOISE). TRAN 0.1NS 30U START = 0U. PZ V (OUTD) VID *. POST OPTIONS KRÓTKI NOMOD CAPTAB ACOUT = 0 CSDF . = 2 PROBE PROTECT OP 25U lib 'D: \ Ćwiczenie \ DESIGNOPA \ CSMC06 \ CSMC.LIB'... TT AC 10 grudnia 1 60MEG * CC SWEEP 1P 10P 1P Plik LIS jest cascode_opa_ac2. . lis, a fala jest Aim_ Printing2.pdf, Jest to wyraźnie, że te dwa wyniki jest inny! Thanx ponownie mi pomóc!

Hi I przetestowane. najpierw spróbuj tego netlist kiedy używać netlist następująco:. NOISE V (OUTD) VID 10 PRINT NOISE ONOISE INOISE DB (ONOISE) DB (INOISE) TRAN 0.1NS 30U START = 0U LOAD CASCODE.IC0 SAVE type =.... FILE IC = CASCODE.IC LEVEL = ALL TIME = 25U PZ V (OUTD) VID * OPCJE POST KRÓTKI NOMOD CAPTAB ACOUT = 0 = 2 PROBE CSDF PROTECT lib 'D:.... \ Ćwiczenie \ DESIGNOPA \ CSMC06 \ CSMC.LIB "TT. AC 10 grudnia 1 60MEG * SWEEP CC 1P 1P 10P następnie zapisać OUTD analizę ac. następnie usunąć wszystkie Fles wyjątkiem *. sp. i modelu. spróbuj poniżej netlist:. NOISE V (OUTD) VID 10 PRINT NOISE ONOISE INOISE DB (ONOISE) DB (INOISE) TRAN 0.1NS 30U START = 0U PZ V (OUTD) VID * OPCJE POST KRÓTKI NOMOD CAPTAB ACOUT =.... ... 0 CSDF = 2 PROBE PROTECT OP 25U lib 'D: \ Ćwiczenie \ DESIGNOPA \ CSMC06 \ CSMC.LIB'. TT AC 10 grudnia 1 60MEG * SWEEP CC 1P 10P 1P widać, że dwie działki są takie same. Nie używać. Op 25U i. Ładować jednocześnie. regards

Witam, zrobiłem symulację hr_rezaee dwóch plików dostarczonych, ale nie dostał samą fabułę. Poniższe dwa netlists są moje sygnały sterujące i analizy. Czy możesz mi pokazać, jak rozwiązać ten problem? Dzięki 1. . NOISE V (OUTD) VID 10. PRINT NOISE ONOISE INOISE DB (ONOISE) DB (INOISE). TRAN 0.1NS 30U START = 0U. LOAD MYCASCODE.IC0. ZAPISZ TYPE = FILE IC = MYCASCODE.IC LEVEL = ALL TIME = 25U nominalne.. PZ V (OUTD) VID *. OPCJE POST KRÓTKI NOMOD CAPTAB ACOUT = 0 = 2 PROBE CSDF. PROTECT. OP 25U. lib 'cmos35.txt "AC 10 grudnia 1 60MEG. print VDB (outd). END 2. Nominalne.. TRAN 0.1NS 30U START = *. 0U OPCJE POST KRÓTKI NOMOD CAPTAB ACOUT = 0 = 2 PROBE CSDF. PROTECT. OP 25U. Lib 'cmos35.txt' ac 10 grudnia 1 60meg. NOISE V (OUTD) VID 10. PRINT NOISE ONOISE INOISE DB (ONOISE) DB (INOISE). print VDB (outd). PZ V (OUTD) VID. END

Witam Proszę symulować je w dwóch różnych folderach. regards

[Quote = wjxcom] Witam, jeśli używasz Hspice, można przeprowadzić analizę TRAN i zapisać działających punktów obwodu do pliku, a następnie można załadować plik i wykonać analizę AC. Na przykład, można przeprowadzić analizę TRAN:... SAVE FILE TYPE = IC = RAIL2RAIL.IC LEVEL = ALL TIME = 25U TRAN 0.1NS 30U START = 0U a następnie można wykonać analizę sieciowy AC 10 grudnia 1 100MEG * SWEEP CC 0,5 P 3P 0.1P. LOAD RAIL2RAIL.IC0 można uzyskać pomoc z Hspice Manul zrozumieć. zapisać i. obciążenie! uwadze [/quote] sc_cmfb jest dynamicznym wspólnym feedback mode, jak wybrać punkty robocze DC. jeśli u wybrać losowo punkty operacyjne, wyniki są złe.

dlaczego nie najpierw zapisać punkt pracy a następnie załadować zapisany plik?

Witam, jeśli używasz Hspice, można przeprowadzić analizę TRAN i zapisać działających punktów obwodu do pliku, a następnie można załadować plik i wykonać analizę AC. Na przykład, można przeprowadzić analizę TRAN:... SAVE FILE TYPE = IC = RAIL2RAIL.IC LEVEL = ALL TIME = 25U TRAN 0.1NS 30U START = 0U a następnie można wykonać analizę sieciowy AC 10 grudnia 1 100MEG * SWEEP CC 0,5 P 3P 0.1P. LOAD RAIL2RAIL.IC0 można uzyskać pomoc z Hspice Manul zrozumieć. zapisać i. obciążenie! uwadze
hi mr, wjxcom wouid możesz mi powiedzieć dlaczego wybrać czas = 25U tego simulatin? dzięki

Hi sh.shadmand: Myślę, że można użyć dowolnego czasu symulacji, ale musisz potwierdzić, że wyjście wspólne napięcia jest stabilny!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back