jak korzystać analogowe Env.

N

nijMcnij

Guest
Hello all,

może ktoś proszę mi powiedzieć jak używać miarowość analogowych środowiska (widmo) do symulacji mieszanych sygnałów modeli opisanych w verilogA.

many thanks

Jeśli ur projektowania ma więcej niż jeden widok (schematyczne, av_extracted, veriloga, etc ...) używać konfiguracji widoku (hierarchia edytora) do chosse które z myślą o symulacji.Następnie symulowane jak zwykle.

eng_Semi napisał:

Jeśli ur projektowania ma więcej niż jeden widok (schematyczne, av_extracted, veriloga, etc ...) używać konfiguracji widoku (hierarchia edytora) do chosse które z myślą o symulacji.
Następnie symulowane jak zwykle.

Po edycji pliku verilogA wygenerować symbol.Instancję w innym schemacie widzenia.Po tym, to będą takie same, jak w innych symulacji analogowe artysta.

Można symulować verilogA na drodze, podobnie jak yaxazaa wymienione.Jeśli masz wiele poglądów na te same komórki, można użyć "przełączyć widok listy" do wyboru, które do użytku.Ustaw "przełączyć widok" w "Ustaw envirionment" formie.Aby korzystać veriloga widoku,
umieść veriloga przed innymi odsłon (takie schematyczne widok).

Dziękuję wszystkim za pomocne uwagi,

Ja jestem stara się symulować zachowanie systemu opłat redisrtibution SAR ADC Ja stworzyłem modułów dla komparatora, kondensatorów, przełączników i kontroli w verilogA logiki, a następnie stworzył i symboli jak wskazano w uwagach, co pozostaje teraz do połączenia całego systemu w jednym schemacie, a następnie uruchomić symulację .... co to jest i nie dowiedzieć się jeszcze.

1-Jak dodać grzechu źródło fal o określonej częstotliwości i amplitudzie? ... Znam tej funkcji vsource (), ale można dodać vsource lub vsin z biblioteki menedżera?

2-Jak skonfigurować AC symulacja (AC, DC, przemijające, lub co u) ... Czy mogę używać analogowych środowiska i po prostu kliknij wybrać analizę ---> dc?

3-Jak działki wyjść i zobaczyć fali?

many thanks

Załóżmy, że chcesz zasymulować swój SAR ADC w tranzystor poziomie.Utworzeniu schematyczne poglądy na komparatora, przełączników i innych części.Można również utworzyć symbolem poglądów na te sub-circuits.Utworzeniu górę najbardziej schematyczny widok na SAR ADC (nazwany SARADC), używając symbolu opinie komparatora, switchs i inne części.Następnie należy dodać vsin, vpwl, vpulse (od analogLib) do SARADC / schemetic.Następnie można symulować Desing użyciu ADE.

Simulating z verilogA jest podobnie jak w wyżej opisanym przypadku.Utworzeniu veriloga Wobec porównawczego.Jeżeli symbol widzenia nie istnieje, zostanie wyświetlony monit o jego utworzenie.Możesz dowolnie modyfikować symbolem.Tworzysz veriloga poglądów i symbolem poglądów kondensatorów, przełączników i innych części w ten sam sposób.W górę najbardziej schematyczny widok na ADC SAR mogą być takie same z powyższym przypadku, ponieważ w hierarchii projektowania, zwykle używać symbolu poglądów niż Schemat połączeń do sub-circuits.Dlatego symulacji procedura jest taka sama.Możesz dodać vsin, vpulse, vpwl przypadkach na górę najbardziej schematyczne.Następnie można użyć do symulacji ADE projektowania dodać widok fali, tak jak w pełnym schematic przykład.Jedyną różnicą jest to, należy umieścić "veriloga" przed "schematyczny" w "przełączyć widok listy", jeśli jakiekolwiek podobszar obwodzie ma zarówno schematyczny widok i veriloga widok.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back