Jak i na jakiej podstawie możemy wybrać generowane wielomian CRC?

K

kunal1514

Guest
Witam wszystkich, Czy każdy organ mi powiedzieć, że "[size = 6] [color = blue] Jak i na jakiej podstawie wybieramy" generowane wielomian CRC i podczas projektowania logicznego LFSR gdzie umieścić kartę wyjścia [/color] [/size]. "To jest bardzo ważne. Kunal Mishra

Norma podaje wartość wielomianu generowania aby zmaksymalizować wykrywania i korekcji błędów, tak aby prawdopodobieństwo wykrycia błędu jest blisko 99% wielomianów generujących są dobrze znane dla każdego CRC normy (wymienionych w tabelach) Więc nie masz do pewnego wielomianu dla ur CRC

Hi everybody Szukam niezawodny CRC32 kalkulatora, aby sprawdzić moją pracę Czy ktoś może mi pomóc? Dzięki Mohammad

Witam Mój kod realizuje równolegle crc32 gdzie szerokość danych jest bajtu (4 bity), który jest stosowany w sieciach Ethernet Teraz zrobiłem testbench która bada wartość generowanych CRC i zlicza liczbę zegarów wymagane, aby uzyskać to, bada Wartość CRC przez porównanie go z wartością I uzyskane przez kalkulator z http://www.zorc.breitbandkatze.de/crc.html na przykład: za pomocą tego kalkulatora do wiadomości danych = U (co jest 8'h55) otrzymamy CRC = C9034AF6, by sprawdzić moją pracę zrobiłem ten testbench / / EB1 1 zawsze @ (posedge CLK) rozpocząć danych = 4'b0101, jeśli (CRC [31:0] == 32 ' hc9034af6) zaczynają $ display ("CRC podawany jest po", Clk_Counter, "zegar") # 5 $ wykończenia; end end podczas uruchamiania symulatora i zrobić punkt załamania na $ liniowy wyświetlacz znalazłem to nie przeszkadza i nadal działać na zawsze Czy myślisz, że jest to błąd z mojej pracy? Czy uważasz, że wynik ten kalkulator nie jest prawda? Doceniam ur Dzięki pomocy

Ponadto chcę dodać coś testowane rdzeń porównuje crc wartości z magicznej liczby 32'hc704dd7b przez tę linię przypisać CrcError = crc [31:0] = 32'hc704dd7b;! I kiedy próbowałem zasymulować znalazłem sygnał CrcError jest zawsze wysoka nie wiem gdzie jest błąd? możesz pomóc proszę?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back