Jak glitch się w reklamie / projekt da i jak zmniejszyć

T

tuza2000

Guest
glitch są zwykle ważne dla specyfikacji wydajności przetwornik D / A, ale co do Przetwornik A / C? Znalazłem glitch w produkcji adc dając duży spadek sygnału do szumu. W jaki sposób glitch się stało? i jak ją zmniejszyć? thx za pomoc!

Czy synchronicznych zegar na wyjście ADC, aby upewnić danych są przechwytywane w odpowiednim czasie? Czasami te usterki mogą być ze względu na wewnętrzne obwody nadal próbuje zrobić "ostateczna decyzja wyjście", ale chwilowe pokazał jak problemy wynikające z różnic w opóźnienie między bram.

Nie rozumiem co masz na myśli Everton, mam zegar w outbuffer, i stwierdził, że usterki spowodowane różnymi opóźnienie między gatesm jak kontrolować opóźnień MSB i LSB? i aby wszystkie rom koder wyjście tego samego tranzystora wielkości, konieczne jest, aby różnej wielkości w różnych bit?

To się nazywa syncronizaton bit. Jakie ADC to jest? AFAIK pojawia się jedynie w składanym ADC. Użyj Gray kod i nie będzie się go pozbyć. Albo kilka dodatkowych urządzeń.

mój projekt jest architektura flash, chcę użyć kodu Gray, ale istnieją dwa problem, że nie wiem jak rozwiązać: po pierwsze jest jak przerobić szare wyjście kodu bcd inorter kod envalue realizacji mojego projektu? druga, że jest to niezbędne do projektowania Kod Gray kod BCD do obiegu w projekcie? czy mogę to zrobić używać matlab po apture wyjście do pc? i przetwornik D / A w leczeniu glitch jak hałas, jak o / d kalkulator?

Jeśli masz flash, można użyć termometru kodu. Nie ma powodu, aby używać szary, bo th. kod i szare mają takie same właściwości: 1 LSB chnage oznacza tylko jedno nieco zmian w kodzie. Właściwie nie rozumiem, dlaczego te kod na wyjściu: Widzę na ciebie zdjęcia kod 31 +1 +1.4 lub coś takiego .... jak masz 33,4 kodu? W 6 bitów? Co to jest wyjście cyfrowe? 6 bitów = 0 -> 63 i to jest to.

do: ocarnu 33,4 kod jest wynikiem glitch, kiedy 47 -> 49, "32 +1" nie zmienia i "8 +4 +2" zmienić na 0 po pierwsze, tuż przed "16" stać się prawdą, więc nie ma okres, że nie "8 +4 +2" i "16". Chcę używać szary kod ze względu na spadek glitch tak. termometru kod został wyprodukowany przez komparator i powinny być turnde do 6 bitowy kod.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back