jak działki wkład hałasu z różnych źródeł hałasu

J

Julian18

Guest
Cześć, chcę używać HSPICE aby zobaczyć wkład szum każdego źródła hałasu, mogę znaleźć tej informacji w pliku wyjściowego, jak i działki te dane w awaves lub Ccsope, itp.? TIA.

Hi Julian Jeśli i zrozumieć rec. poprawnie możesz to zrobić bezpośrednie otwarcie pliku *. ac0 w cscope lub awaves. które będą miały niezależne wartości hałasu. Hope this helps. Jeśli nie proszę dać mi znać więcej o ur rec. Dzięki

[Quote = Blackuni] Hi Julian Jeśli i zrozumieć rec. poprawnie możesz to zrobić bezpośrednie otwarcie pliku *. ac0 w cscope lub awaves. które będą miały niezależne wartości hałasu. Hope this helps. Jeśli nie proszę dać mi znać więcej o ur rec. Dzięki [/quote] Hi Blackuni Myślę, że wiesz co mam na myśli, w rzeczywistości widzę wkład hałasu z wyjścia HSPICE, i mogę znaleźć tych zmiennych hałasu w Awaves lub Cscope, ale kiedy wyświetla te zmienne są tylko po linii prostej od zera, na przykład w Cscope istnieje zmienna o nazwie onoise (Mnmos) (Mnmos to nazwa tranzystor), krzywa zmiennej jest linią prostą na zero, Wydaje się, że krzywa nie oznacza całkowitego wkładu hałasu tranzystora, ale całkowity wkład hałasu source / drenażu opór ten tranzystor, który jest z wyjścia, zero. Dzięki

Hi Julian, I 2 zauważyłem takie samo zachowanie, pozwolę u wiem, czy mam coś w średni czas ma swoje modele mos to parametry hałasu jak AF, KF, NLEV .. Dzięki

[Quote = Blackuni] Hi Julian, I 2 zauważyłem takie samo zachowanie, pozwolę u wiem, czy mam coś w średni czas ma swoje modele mos to parametry hałasu jak AF, KF, NLEV .. Dzięki [/quote] Hi Blackuni mam KF i NLEV w moim modelu, ale nie ma AF. W rzeczywistości widzimy wkład hałasu przez pojedyncze źródło hałasu w pliku wynikowym z HSPICE, to oznacza, że ​​powinien być jakiś sposób, aby te wyniki w formie graficznej. Dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back