Jak dopasowania impedancji dla GSM / DCS podwójnego pasma anteny?

Y

yellowtooth

Guest
GSM / DCS lub GSM / PCS antena jest podwójne pasmo.

Chcę wiedzieć, w jaki sposób zaprojektować impedancja matchment go.

Mogę to zrobić tylko do jednorazowego częstotliwość, tylko przekształcać z jednego punktu do drugiego na wykresie Smitha o 2 guzek komponentu (L lub C).

Ale na 2 zespoły, kiedy pasujących częstotliwość, pozostałe będą również zmienić.

Co mam zrobić?Szczególnie o 3 guzek komponentów (Pi lub T).

Czy istnieje oprogramowanie do projektowania?

Jaka jest zasada?

Thank U!

Konstrukcja podwójnego pasma anteny telefonii komórkowej (np. PIFA)
zapewnia właściwą VSWR na obu zespołów bez zewnętrznego dopasowania elementów.
Realizacja szerokiego pasma anteny pasuje do tej sytuacji nie jest worthed
ze względu na wysokie wstawiania strat.

Możesz to zrobić poprzez zapewnienie szerokopasmowego dopasowania impedancji terminalu.Istnieje kilka kart IEEE rozmawiać na ten temat, np. "nową teorię o szerokim paśmie dopasowania" przez Youla.Jednak mam do powiedzenia, to nie jest proste, ponieważ nie rozmawialiśmy dużo o implementaion,
z wyjątkiem teorii.

Powodzenia,

Pasujące anteny jest w zasadzie dopasowania nie tylko przez przestrzeń, a także poprzez użyteczność transportu.Zauważ, że w aplikacji mobilnych, naturalny rezonans powinien być typ.offseted do nieco wyższych częstotliwościach.W przypadku korzystania z rzeczywistego scenariusza wykorzystania anteny, przedstawiamy obciążenie i rezonansu przesunięcia do niższej freuqencie stronie.Więc zwykle jest to TX zespół powinien koncentrować się sincethe PA chcą lepiej, że obecne obciążenia go, a tym samym lepsze zużycie energii.Hope that helps.

vfone napisał:

Konstrukcja podwójnego pasma anteny telefonii komórkowej (np. PIFA) zapewnia właściwą VSWR na obu zespołów bez zewnętrznego dopasowania elementów.

Realizacja szerokiego pasma anteny pasuje do tej sytuacji nie jest worthed ze względu na wysokie wstawiania strat.

Jest naprawdę trudno zmierzyć PA impedancja wyjściowa w stanie aktywnym, ponieważ nigdy nie wiesz, co to będzie jak w prawdziwym sieci.A jeśli badane w stanie biernego, to nonsens.

GSM / DCS zespół dopasowania wzoru, jeśli częstotliwość DCS centrum nie zmieniła wiele,
być może możesz wybrać odpowiedni typ elementu.jak seria jeden induktor lub manewrowania kondensatora, aby dostroić wysokie pasmo natomiast nie wpływają na niskie pasma dużo.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back