jak dodać nowe biblioteki do Borland C / C + +

E

elrayes

Guest
Jak mogę dodać nowe biblioteki i pliki nagłówkowe (. H) do Borland C / C + + v5.2. Dzięki

Nie byłem użytkownika Borland, ale myślę, że to tak samo, jak z platformy Microsoftu. Wystarczy dodać plik nagłówkowy z obejmują, ale z "" wokół nazwy zamiast. A następnie umieścić plik h w odpowiednim folderze na komputerze. Dodawanie pliku lib jest nieco bardziej zaangażować się w Visual C, ale po prostu kliknij prawym przyciskiem myszy na zasoby i przejdź do niego i go do swojego programu / rozwiązania. Myślę, że może być podobny w Borland. Mam nadzieję, że ktoś może wyjaśnić to lepiej niż ja.

to prawda. wpisać nagłówek pliku utworzonego jak: # include "key.h".

Turbo C + + 2006 można za darmo pobrać z kodu centralnego. Otóż warto się, oczywiście chodzi o STL. (Standard Template Lbrary), który jest częścią standardowego języka C + +. Niektóre potężne biblioteki są także do pobrania za darmo, biblioteki boost. http://www.boost.org/ uwolnienia Zwiększ zawiera około 58 bibliotek, które pomogą Ci napisać bardziej niezawodne wydajne kodu.

Jeśli chcesz korzystać z Lib tylko dla bieżącego projektu, należy dodać do pliku lib do projektu i kompilacji.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back