jak dodać idealne rozdzielacz siły w HFSS?

B

bingjiang99

Guest
Dear all,

Staram się projektowanie dobrej anteny CP z 90 stopni z przesunięciem fazowym.Dlatego też oznacza, że muszę używać dwóch karmienia.Chcę wiedzieć, czy istnieje sposób na dodanie rozdzielacz siły idei / rozdzielaczem HFSS?

Thanks a lot,

Dear all,

Wydaje się, nie ma sposobu, aby dodać idealne rozdzielacz siły w HFSS.W celu opracowania anteny CP z należytą przepustowość AR, muszę używać dwóch karmienia.Więc zrobiłem to w ten sposób
1) I umieścić dwa porty źródłowe jazdy w HFSS i dostroić antena z łączem i Axial Ratio.
2) Następnie wyeksportować do Designer i zintegrować go z dobrej rozdzielacz siły.
3) Symuluje cały układ w Designer.

Jednakże symulacja wynik nie jest, czego się spodziewałem.Myślałem, że szerokość pasma powinna być identyczna, ale tak nie jest.

Czy macie jakieś pomysły na to?

Thanks a lot,

Czy ktoś ma doświadczenie w konstrukcji kołowo spolaryzowane anteny z dwoma karmienia?Dzięki,

Możesz dodać obiekt lub powierzchni, a następnie przypisać ją do lumped elementu.HFSS-> boundary-> assign-> lumped RLC
Hope this helps.

Songco napisał:

Jak dodać resister izolacji

HFSS? Thank you.

Czy ktoś wie, czy jest sposób na modelu koncentrycznego rozdzielacz siły w HFSS lub jest łatwiej przypisać lumped waveport do 2 wyjścia portów?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back