Jak dodać dopasowanego obciążenia falowodu w HFSS

L

lonalpha

Guest
Cześć
Jestem projektu szczelinach tablicy falowodu.Falowód jest kanał z jednego terminalu, natomiast druga jest przypisany dopasowanego obciążenia.Poprzedni post mówi portu jest dopasowany obciążenia, ale wydaje się, że w portach HFSS są podekscytowani, że nie jest to co chcę.

Porty mogą być setted jak unexcited w CST mikrofalówka Studio.Jak to zrobić w HFSS?

DziękiDodano po 57 minut:Myślę, że jeśli ja nie określono linii integracji, port nie jest podekscytowany.

Nadzieję, że to prawda

masz wyborem na znormalizowanie impedancji portu 50ohm

lonalpha napisał:

Cześć

Jestem projektu szczelinach tablicy falowodu.
Falowód jest kanał z jednego terminalu, natomiast druga jest przypisany dopasowanego obciążenia.
Poprzedni post mówi portu jest dopasowany obciążenia, ale wydaje się, że w portach HFSS są podekscytowani, że nie jest to co chcę.Porty mogą być setted jak unexcited w CST mikrofalówka Studio.
Jak to zrobić w HFSS?Dzięki
Dodano po 57 minut:
Myślę, że jeśli ja nie określono linii integracji, port nie jest podekscytowany.Nadzieję, że to prawda

Tak, jesteś symulację podróży-slot fali arrray.I możesz użyć waveport dopasować falowodu ponieważ waveport jest dopasowywany do falowodu w każdej częstotliwości.W tym przypadku wystarczy S11.

Burton napisał:

Tak, jesteś symulację podróży-slot fali arrray.
I możesz użyć waveport dopasować falowodu ponieważ waveport jest dopasowywany do falowodu w każdej częstotliwości.
W tym przypadku wystarczy S11.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back