Jak controle niektórych Relays poprzez RF.

I

iftikhar_abid

Guest
Cześć,

Drogi i chcesz dokonać telemetrii projektu.
Chcę kilka pomysłów, jak zrobić przekaźnik ON OFF, który jest podłączony do kontrolera 89c51 z odbiornikiem.Chcę wysłany jakiś sygnał poprzez moje nadajnika do odbiornika i kontrolera włączeniu danego przekaźnik.

Należy również wymienić nadajnik i odbiornik nadaje się do 500 metrów zasięgu.

DziękiIftikhar Abid

Koleś jej bardzo proste, trzeba u FSK modulatora
i demodulatora,Transmisja na stronie
i/p----- mikrokontrolerem -----    ------ FSK modulatora RF Tx
na stronie otrzymującego
RF Rx -----  FSK demodulatora mikrokontrolerem ------- -------   Relays Kierowcy -----  RelaysThatz to
Transmisja kodu
np. 11011011
i na stronie Rx dekodować go
i wywołać pożądany relay

Poleć 2 podobnych gotowych projektów z www.united77.com których opis znajduje się poniżej.

Cztery 1.Multipurpose kanał częstotliwości radiowej zdalny z 89C2051 mikrokontrolera.
To pilota, który może być szeroko stosowany w robotycznych aplikacji w trybie chwilowym.Wszystkie 4 kanały mogą być indywidualnie zaprogramowane zatrzaśnięte jak wyjść na oświetlenie ładuje lub chwilowe wyjścia dzwon lub jakichkolwiek innych automatyzacji wymogu.Odbiornik jest wyposażony w boczne cztery przekaźniki obecnie na które można umieścić w dowolnej konfiguracji wired do wymaganej operacji.4 poszczególne adresy mogą być wybrane do obsługi więcej niż jednego zestawu oddalonych w czasie.

2.Częstotliwości radiowych w oparciu 4 kanał zdalnego dla robotyki oparte na Holtek En / dekoderów.To jest zdalne sterowanie, które jest powszechnie stosowane w robotycznych stosowania gdzie w trybie chwilowym, 4 kanały są dostępne.Odbiornik jest wyposażony w boczne cztery przekaźniki obecnie na które można umieścić w dowolnej konfiguracji wired do wymaganej operacji.Poszczególne adresy mogą być wybrane do obsługi więcej niż jednego zestawu oddalonych w czasie.

Gotowe zestawy do montażu dostępne są z PCB, programowana Microcontrolers, schematy i części układów na płycie CD.Po prostu musi być montowane, aby pracować.Powodzenia

Thnx fjor wszystko.
ale drodzy, jeśli mogę użyć FSK na receivng, i będzie potrzebny jest koder ponieważ sygnał będzie w formie analogowej.jeśli muszę kodującego następnie uprzejmie sugerują, który z nich będzie odpowiednia.

O / P z FSK demodulatora cyfrowego jest OK i można go podłączyć bezpośrednio z mikrokontrolera, I did it 2 lata wstecz
XR2206 -----> mod
XR2211 ------> demod

Regards hameeds
hameeds01 (at) yahoo.com

ok thnx.
drodzy, ale ja jestem pomylony z jedną rzeczą
Załóżmy Chcę wysłać kod
tj. 1010101, aby przełączyć się na perticular przekaźnik.ale jeśli i wysłać go i recver jest wyłączona i wtedy na pewno będzie los kodu.Oznacza to będę włączeniu recver pierwszy przed wysłaniem kodu.

po wysłaniu 1010101, a następnie wysłać do innego jak kod 11001100 do innego przekaźnik.Uprzejmie mi należy wysłać ją tuż po pierwszej?

jeśli u można wymyślić protokołu potem zrób to także.thnx drodzy.

Ten link może pomóc.

http://www.rentron.com/RF-Remote.htm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back