jak ... ATmega32L?

B

bigguy_ro

Guest
Hello! I post tutaj po tym jak dostał mylić czytanie materiału AVR o tutaj. Mam PCB z pralką, coś Ariston Beko lub i są kontrolowane przez ATmega32L. Moim problemem jest to, że nie wiem jakiego rodzaju programatora powinienem zrobić i jakiego programu. Próbowałem z Pony-prog i jednego programatora ISP i nie miałem szczęścia. Dzięki!

Czy używasz tego samego kontrolera masz w PCB? ponieważ w gotowych produktów firmy zablokowany dalszego pisania i czytania dla kontrolera, aby zapisać swoje firmy tajny kod tak spróbować zmienić bezpieczeństwa i bezpiecznik bitów używam Pony-Prog bez problemu, tak więc musi pracować u również sprawdzić połączenie schematyczny dla pony-prog

Im przy "lepsze STK200" programista ze strony internetowej Lancos, podłączony do ISP (6 pin) portu prać w pralce PCB i mogę bez rezultatu. Żaden wynik oznacza, że mam tylko 0 czy F tam. Nie mam pojęcia, co mam robić dalej, jak przeczytałem, że ATmega 32L i jeśli jest to możliwe do zrobienia z tym forum? Czy mogę spróbować podłączyć do płyty głównej napięcia zasilania i to w ten sposób czy wystarczy zasilanie z programatora? Dzięki za odpowiedzi! PS I w załączeniu "lepsze STK200" na obrazku poniżej.

leasingu dać dostaw na pokładzie, a także sprawdzić, czy nie ma żadnych innych powiązań z pinów ISP, ponieważ problem się 0 i F wystąpić, gdy nie ma wystarczającej mocy do komunikacji, więc daj dostaw na pokładzie, a także sprawdzić, czy nie inne elementy z tych szpilek, ponieważ piny ISP muszą być bezpośrednio związane z programatorem

Ten drobny programista z Stany 7 technologie, może program każdej serii AVR. Kosztuje zaledwie 500 / - rupii indyjskich. Aby uzyskać więcej informacji na tej samej, wystarczy odwiedzić stronę http://www.united77.com/KeeProg.htm . Powodzenia

Doradztwo! może bezpiecznik SPIEN jest wyłączony! może nie można program atmega32L z stk200 (SPI) ... proszę to sprawdzić, programowanie nowy dowcip ATmega32L swoją STK200 ... Sugeruję użycie avrdude (jest w WinAVR z giveio.sys dla systemu Windows XP i nowsze ... [sorry nie mam zaufania do bardzo PonyProg ..]) Należy również zauważyć! że w pełni produktów flash jest zablokowany (chronione), można `t przeczytać wbudowanej lampy błyskowej w tym stanu (tak, nie można skopiować wewnętrznego programu). przeprogramować flash w tym stanie, należy usunąć pierwszy! (Avrdude Command-E) przed atempting do programu (nawet jeśli mówi, że spowoduje to usunięcie flash ... to nie usunie bezpieczniki!)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back