"Ja" ze względu na opory w serii

S

smslca

Guest
Wiemy Jeśli dwóch lub więcej oporów połączonych szeregowo o napięciu stosowane "V", to odpowiednik oporu obwodu jest sumą wszystkich oporów. To dlatego, że wszystkie rezystory generuje ten sam prąd. ==> V = IR1 + IR2; Ale dlaczego wszystkie rezystorów generują ten sam prąd, co dzieje się w ładunek (Q) poziomie. Dlaczego nie jeden rezystor zajmuje więcej napięcia i generować więcej prądu, a drugi się niskie napięcie i mały prąd, tak że dodają do połowy napięcia (V) ==> V = I1R1 + I2R2; Gdzie I1> I i I2

[Quote = FVM] Rezystory nie przechowuje opłat. [/Quote] Poziom naładowania co mam na myśli to, że za płynące przez rezystory w momencie napięcia w pozycji ON.

(1) Rezystory nie generują opłaty lub prądu. Oni po prostu sprzeciwiają się potencjał V próbuje przeforsować. (2) zasada dzielnika napięcia i napięcie prawa Kirchoffa w zamkniętej pętli jest podstawowym i nigdy nie może być naruszone. Zasada ta jest przed wszystkim innym. (3) opłaty przez rezystory, które płyną wzdłuż linii jest, że 1 jest 1 kulomb na sekundę. (Myślę, że jest związek.)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back