IUS 5.6 problem z instalacją

A

anassar

Guest
Gdy byłem instalacji Cadence Incisive Unified Simulator (IUS) 5.6, mam komunikat: "Sprawdzanie plików danych ... Wykonywanie programów kontroli (pre-load) ... sortowania: open failed: +3: Nie ma takiego pliku lub katalogu wyrażenie : błąd składni "Byłem instalacji w systemie Linux CentOS 5.3. Myślę, że to wynika z następujących linii w skrypcie load_pkgs powłoki nazwanego przez SETUP.SH: "sort-n +3 +4> $ tmp / pkginfo.ld $ $" Czy ktoś napotkał tego wcześniej? Wszelkie sugestie? Dzięki

Jesteś Linux veriosn jest zbyt nowe, sugerują, CentOS 3 lub 4, czy U można zainstalować bez problemu; jednak U można uzyskać niskie narzędzie wersja: sortowanie tar (. Od coreutils-* rpm z Redhat 9.0) zastąpić te w / bin, co więcej, należy zmienić plik io_fltr.c process_file.c VLD, aby pasowały do systemu, jak postępować link:

Rzeczywiście, mój przyjaciel miał IUS5.6 zainstalowany na Centos4. Ale muszę go zainstalowanego na> Centos5 połączyć go z IC5141 (dla Verilog-AMS symulacji). Wielkie dzięki za naprowadzenie mnie na dany temat. Postaram proponowane rozwiązanie.

Znalazłem soution. Musisz podać to polecenie powłoki przed rozpoczęciem SETUP.SH skrypt żadnej Cadence oprogramowania; _POSIX2_VERSION eksport = '199209 'Wydaje się to ustawia zgodności powłoki z starszej wersji specyfikacji POSIX, dzięki czemu nie ma potrzeby starszych Centos. Dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back