ISE / EDK 6.3 vs 7.1 ...

B

Big Boy

Guest
Próbowałem zarówno ISE / EDK 7.1 i 6.3 (wszystkie z najnowszego dodatku Service Pack, ale badane bardzo quicly) i Mam pewne problemy z 7.1.Na przykład, projekt Microblaze aby zmieścić się w 6,3 nie pasuje jako zdyscyplinowaną 7.1.Ponadto używam Spartan-3 (FG456, prędkość: -4) z 66.6MHz zegar i nie jest w stanie spełnić wymogi czasowe w 7,1, a 6,3 spotkanie.Ponadto, na tej samej konstrukcji, 6.3 daje 6 poziomie logiki w ścieżce krytycznej, a 7.1 daje 9 poziomów.

Ponadto, 7,1, kiedy robisz syntezy, mam dużo ostrzeżeń, jak "Packer: ...nie mogą być pakowane w realizacji ze względu na konflikt ...'.Niektóre inne ostrzeżenia too.Z 6.3, takie ostrzeżenia.

Jestem obecnie badania na stacji roboczej z 6,3, a ja sprawdzić, czy któreś z pozostałych kwestiach miałam istnieją lub nie.

Każdy o złe doświadczenia z 7.1?

Tak.Nie pamiętam Exactely co się stało, ale nagle pojawił się wiele błędów z wzoru, który był ok w 6.2, większość z nich syntezy.Szybko pamiętać, aby nie spróbować naprawić somthing wihich works fine, a ponieważ nie ehough czasu zajrzeć do tego, rzuciłem go.

/ pisoiu

Ja również do czynienia z podobnymi problemami z ISE 7.1
Jednym z moich projektów mogą być syntetyzowane przez 6,3 pomyślnie, ale mój komputer zawiesza się podczas próby syntesize 7,1

Myślę, że 7.1 jest bardzo niestabilna.W mojej konstrukcji automatycznie instancję dodatkowych DCM.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back