Interfejs SPI z FPGA

U

usafape

Guest
Witam wszystkich, jestem rozwój produktu, gdzie FPGA będą miały kilka podsystemów i mikro kontroler będzie zrobić kilka obliczeń i wysyłać polecenia do tych kilku podsystemów. Plan jest wykorzystanie rejestrów powiedzieć, co każdy podsystem powinien robić. SPI protokół jest bardzo prosta. Zawiera on dwa bajty. Pierwszy bajt jest adresem (128) i zawiera odczyt / zapis bitów. Drugi bajt jest informacja (odczytu lub zapisu do rejestru). Mam kod SPI napisany i symulowane, ale mam twardy czas próbuje dowiedzieć się, z drugiej strony (adresowania). Może ktoś mi świecić światło na to? Piszę go w Verilog. Dzięki

Jeśli masz podstawowy kod SPI napisane, to nie powinno być trudno umieścić małe protokół na to, że wysyła bajt startowy, adres, dane, czeka na uznali, adres, bajt danych. To, co w zasadzie powinno być zrobione

Jeśli masz podstawowy kod SPI napisane, to nie powinno być trudno umieścić małe protokół na to, że wysyła bajt startowy, adres, dane, czeka na uznali, adres, bajt danych. To, co przede wszystkim należy zrobić
Dzięki, Czy macie jakieś przykłady, w jaki sposób to uzgadnianie należy zrobić?

To nie będzie służyć chociaż. Musisz dowiedzieć się yourselve co należy zrobić, a następnie przypisać symbol do niego (jak 1000_0010 do zapisu rejestru 10, 0000_0010 odczytać rejestr 10, ...) Można pomyśleć o symbole dla: start, stop, czytać zarejestrować , napisz zarejestrować ... Oznacza to, że za każdym razem wysyła coś poprzez interfejs SPI, zaczynasz z symbolem, a następnie (w zależności od złożoności) kilka bajtów danych (adresy, prawdziwe dane, ..)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back