Interfejs Robot do PC

S

saabiaan

Guest
siano osób początkujących ima w relacje ... plz mi pomóc ...... chcę wiedzieć, jak mogę interfejs ruchu robota do PC.Robot podczas ruchu przejdzie (wysyłanie) jego współrzędne do komputera w każdym punkt ruchu ..... Waiting 4 odpowiedzi ....... Thanx z góry

to zależy ile controlability chcesz wprowadzić na robocie jak za łącze można użyć 1) łącza radiowego (możliwy duży zasięg / częściowo zależy od źródła zasilania w robocie), 2) ultradźwiękowe link (krótki zasięg) i 3 ) promieni podczerwonych (linii wzroku + krótkiego zasięgu) dla naprawdę hifi aplikacji można korzystać z modemu GSM;)

najpierw zdecydować, które połączenie przewodowe bezprzewodowe czy bezprzewodowe go do portu szeregowego, jeśli przewodowej pójść na port szeregowy, USB lub port równoległy Bibin John www.bibinjohn.tk

Zakładam, że przez robota PC znaczy że jest to robota na celu być podłączone do komputera. W tym przypadku przeczytaj instrukcję obsługi. Mam wrażenie, że jest to produkt klasy konsumentów w tym przypadku prawdopodobnie posiada prosty interfejs szeregowy o to, kto wysyła sformatowane poleceń. Ale nie mam pojęcia, co te polecenia będzie lub w jakim formacie zabiorą.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back