Interfejs pomiędzy pamięcią flash i problem Microcontroller

B

brennbar67

Guest
Witam wszystkich,
Obecnie mogę napotkać pewne problemy z moim pamięci flash, gdy chcę usunąć niektóre bloku miejsca w pamięci, to wydaje się mojej woli MCU power down.

Ponieważ starałem się zakomentuj usunąć blok flash rutynowe czynności, a my MCU może wejść w tryb gotowości.
Tak więc ilekroć odkomentować usunąć funkcję blokowania flash, i starał się wyciągnąć-high niektórych pin z MCU przed i po wprowadzić usunąć funkcję blokowania flash, a może widziałem sygnału wysokiej obserwowane z oscyloskopu, co oznacza, że może pójść przez program, ale po wchodzi usunąć funkcję lampy błyskowej, wszystkie sygnał jest niski ..co oznacza, że MCU jest powieszony / zamknięcie.Załóżmy, że sygnał
Należy zawsze wysoki, ale mam niski sygnał ...

Ktoś może mi powiedzieć, co jest problemem spotykam?

Może u potrzebować bardziej aktualne.
Flash potrzebują więcej energii podczas Erase / Write nich
i mniej, kiedy je czytać

Omijanie PIN niektóre duże czapki może pomóc ..lub dysk to z buforowanych kierowcy, jeśli mały prąd jest problem.

Ale jest problem, mogę program / zapisu do pamięci flash ...co oznacza, że jeśli można pisać / program, więc nie powinno być problemem dla obecnej, prawda?
Wystarczy dunno dlaczego wykonania operacji usuwania spowoduje pewne prob .....
Any ideas?

Przeczytaj arkusz i zobacz specyfikację ..że będzie odpowiedź na Twoje pytanie natychmiast.Lub przeczytać powodu reset procesora.

Napisz program, aby sprawdzić BOR (Brown Out Reset)
jeśli occure podczas Erase ...

Usuń cały wykorzystanie bloku wyższego prądu niż pisać
danych partii Sprawdź, czy arkusz pamięci flash

Dla Twojej informacji, nie istnieje problem ze sprzętem wystąpić, ponieważ mam sprawdzić arkusz ^ _ ^

ur programe jest położony w samym eeprom?
jeśli tak, to masz problem.
podczas usuwania lub napisz blok danych EEPROM nie jest accesable 64 nas ......
Jeśli kod z każdym u sekcji Pamięć otrzyma DVD z ostatnim bajcie piśmie do operacji zapisu jest zakończona.
Hope this helps you.
stawu skokowego

Stawu skokowego Hi,
Pamięci flash ROM zewnętrznych, a niektóre z moim programie również przechowywać w pamięci flash, ale już oddzielić go ... więc przyzwyczajenie wpływa na uruchomiony program ...Chyba tak .... haha

A ja po prostu usunąć niektóre bloku pamięci flash, dając miejsce w pamięci i zakres należy usunąć .... Myślę, że to przyzwyczajenie dotyczy mojego programu ...^ _ ^

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back