interfejs HDMI

Q

QuizTed

Guest
Czy ktoś może mi pomóc dalsze informacje na temat interfejs HDMI.Zgodnie z normami i dokumenty mogę znaleźć w Internecie na obwodach odbiornika końca są podłączone do zasilania 3.3V.Niemniej jednak, nie ma 3.3V dostaw linii biegnącej przez kabel.A 5V linii kablowych jest dostępny though.Czy to 5V dostarczane przez nadajnik (może być nawet małe urządzenie komórka), czy odbiornika (typowy TV) potrzeba do tego?

Jesteśmy zadawane przez naszych klientów, aby dostarczyć interfejs HDMI na ASIC jesteśmy developping i
jestem zaskoczony tym z 3.3V vs 5V połączenia.Czy muszę utworzyć IO's, które mogą tolerować 5V dla wszystkich z kanałów TMDS, czy tylko niektóre z IO's?

Ponieważ pracujemy w zaawansowanej węzła (65nm lub 40nm nadal niezdecydowani) na 5V tolerant IO nie jest dostępna w bibliotece IO z naszej odlewni.Mamy doświadczenie developpîng 3.3V interfejsy, ale nie ma informacji na temat poprzedniego 5V aplikacji.

Szukasz wyjaśnienia i ewentualnego partnera do HDMI IO's zarówno odbiornik jak i nadajnik.Thanks for your time!

Będziesz musiał użyć interfejsu IC.

Dla ESD i poziomu przesunięcia.

Zajrzyj na IC z California Micro Devices dostępne Mouser spełniać HDMI spec.

: F

Dzięki Frosty.

Mógłbym łatwo ślad takiego danych z CMD
http://www.cmd.com/products/data/pdf/cm2030.pdf
To pomaga mi już do lepszego zrozumienia 5V i inne kwestie.

Czy to (oddzielne dodanie poziomu shifter IC) ogólną praktykę na HDMI?Ponieważ nasz klient poprosił nas specjalnie dla pojedynczego chipa rozwiązanie zapisać na statku kosmicznego i Bill-of-materialne.Oznacza to, że będziemy musieli obejmować poziom shifter i ESD w chipie.Obawiam się, że standardowe tranzystorów w tym zaawansowanego procesu nie będzie w stanie wytrzymać 5V.

Każdy pomysł na koszt takich zewnętrznych poziom shifter?

Dzięki,

Ted

Możesz dostać od kosztów Mouser z ogólnym pomysłem.

Pamiętaj HDMI spec prosić móc dysk I2C i CEC przez długi kabel, tak to nie tylko zmiana poziomu i ESD.

So far I
haven't seen każdego prawdziwego jednym chipie rozwiązania, nawet na już istniejących urządzeń multimedialnych ze względu na niskie napięcie rdzeni.Myślę, że już teraz relaise ograniczeń.

: F

Dzięki Frosty!I będzie musiał digg nieco głębiej do wszystkich ograniczeń!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back