Interfejs GSM z 8051 mikro

H

hamidraza22

Guest
może ktoś mi pomóc w zakresie interfejsów GSM z 8051 ..?

to jest bardzo proste z cource zależy od urządzenia GSM masz telefon GSM lub moduł GSM można interfejs, który z wiesz na polecenie gsm urządzenia og można znaleźć więcej w ten interfejs

Będę używał GSM .. i co z pop port.how używać tego z nikim hyperterminal.can mi pomóc

co z pop portu.
co pop port ?
jak używać tego z hyperterminal
Podłącz GSM Mobile PC COM1 z GSM Kabel do transmisji danych Run Hyperterminal, konfiguracji COM1 nieruchomości: Bit na sekundę 9600 (stopa Buad) Bity danych 8 bit Brak Parity bit stopu 1 Kontrola przepływu Kliknij Brak CALL ikony klucza w AT, jeśli połączenie jest OK sieci GSM Mobile odpowiedź OK spróbuj innej szybkość transmisji jest to problem z połączeniem

można użyć w instuction do controal GSM modułowe odbierać i wysyłać wiadomości

Nokia 5110 jest najlepsza ku temu portu szeregowego jest podejmowana na złączu jeśli potrzebujesz mam pracy kodu źródłowego do interfejsu telefonu Nokia 5110 z philips P89C51RD2

hello znajomych jak ty jestem również robi ten projekt na podłączenie telefonów z mikrokontrolerem mam 6310. na polecenia działają dobrze withh hyperterminal ale kiedy wysłać te polecenia z mikrokontrolera tam, to nie działa. i oznacza komórkowych tylko echa komendy wysłać do kiedy mam gnd usunięte i tylko tx i rx podłączony. ale kiedy połączyć gnd to nie robi nawet echo. i nawet nie wiedzieć, które piny połączyć Znaczy, mam tylko podłączony TX i RX do 8051 reszta to po prostu otworzyć. Czy muszę się połączyć z resztą szpilki w jakiś sposób proszę o pomoc

ok mam DLR-3P, która ma RS-232 DB-9 żeńskie działa on dobrze na hyperterminal teraz db-9 connecotor i miały dwa przewody z rx i tx w 8051 przez max 232, a następnie w TX i RX na db-9 (z DLR-3P) to powinno działać, ale kiedy i podłączyć GND do pin 5 db-9, administrator zaczyna funtion nienormalnie plz jeśli ktoś ma podłączone 8051 z DLR-3P - Nokia 6310 wyślij mi schemat, jestem pewien, programowanie nie jest problem problem jest, który z pinów db-9 ma być podłączony do czego, to jest to co nie mogę dowiedzieć się, jestem pewien, że również coś z prawej rts? odpowiedź plz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back