Interfejs dysku USB Flash z rs232

N

ninjarider

Guest
Muszę interfejs mikrokontrolera opartego posiadającymi rs232 do pamięci Flash USB. Czy jest możliwe aby użyć RS232 konwerter USB do odczytu / zapisu pamięci flash? Jeśli tak, to wiesz, jak napisać FAT pliki za pomocą komendy z rs232? Dziękuję z góry.

Możecie polecić mi odpowiedni hosta USB? Dziękuję za uwagę

Hi ninjarider .. Jeśli chcesz zrobić prosty projekt. Lepiej nie idź szukasz hosta USB .. Sterowniki te są tylko w hi end avalaible procesorów (32 bity co najmniej) Jeśli to, co chcesz zrobić, to aby móc Interfejs dysku USB w osadzonym niedrogiej solution.You byłoby lepiej używając kabla USB -> port szeregowy lub USB -> równoległe rozwiązanie. Jak te, które sprzedaje FTDI .. szukać http://www.ftdichip.com/ jest żądanie informacje jak podłączyć USB niewolnika z jednym z ich żetonów ...

Hi eltonjohn dziękuję za odpowiedź. Moim problemem jest to, że płyta jest już zrobione i mam tylko port szeregowy do komunikacji, więc szukam prostego rozwiązania, które pozwala na zapisywanie danych na dysku flash USB. Spojrzałem na FTDI, cyprysu i na stronie internetowej ST i znalazłem tylko wielu kierowców okien ich chip, ale nie za dużo na mikrokontrolerze z urządzenia USB slave.

Witam ponownie ninjarider dać ludziom FTDI połączenie Użyłem kilka razy swoje równoległe -> USB i to działa dobrze, gdy podłączone do komputera. To znaczy, host USB .. Nie wiem, czy ich układ ma zdolność do rozstrzygania niewolnika USB .. Zakładam, że nie! .. Ale dać im zaproszenie .. Może mają coś, że można używać!

TP561 IC Plus Corp jest 56K USB Modem Chip. -Pełna zgodność ze specyfikacją USB v1.1-Wsparcie interfejsu RS232-Support tryb automatyczny handshake-Over 1Mbps lub Szybkość transmisji-Support zdalny wake-up i zarządzanie energią-Dual buforów danych na wejściu i wyjściu danych przepływu Wsparcia ROM domyślnej zewnętrzny EEPROM do konfiguracji urządzenia USB-On układu nadawczo-On oscylator kryształu pracującym na 12M -28 Hz SSOP Kołki pakietu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back