integrator obwodów zachowanie

P

pankaj jha

Guest
Czy ktoś może wyjaśnić mi plz następujące punkty dotyczące układu integratora zachowania: 1) Produkcja obwód integracji jest stabilny, ponieważ skutecznie integruje się jakichkolwiek szumów wejściowych. 2) mały błąd DC offset na wejściu spowoduje wyjście do ciągłego wzrostu w czasie, aż do op-amp nasyconych. Gdy wyjście osiągnie albo dodatnią lub ujemną kolejowego zasilania, wzmacniacz operacyjny nie może prowadzić produkcji wyższy, a wynik mówi się "nasycić".

co pytam jest matematyczne / fizyczne wyjaśnienie dwóch punktów mam zastrzeżeń.

Czy ktoś może wyjaśnić mi plz następujące punkty dotyczące układu integratora zachowania: ................ 2) mały błąd DC offset na wejściu spowoduje wyjście do ciągłego wzrostu w czasie, aż do op-amp nasyconych. Gdy wyjście osiągnie albo dodatnią lub ujemną kolejowego zasilania, wzmacniacz operacyjny nie może prowadzić produkcji wyższy, a wynik mówi się "nasycić".
To jest zadanie i cel integrację urządzenia.

1) Włączenie środków w celu zmniejszenia hałasu jej przepustowości, gdyż operator integralną działać jako filtr dolnoprzepustowy w ten sposób hałas wejściowy jest filtrowany. 2) czy mam sygnału s (t) = DC + y (t), gdzie średnia [y (t)] = 0 integrację: .......... t. ........ .... t. ....................... t. ............ t. ..... ....... x (t) = ∫ e (k) dk * = ∫ dk [DC + y (k) *] = DC ∫ ∫ dk * + y (k) * DK ......... t0 ... ........ t0 ........................ t0 t0 ..... .......... ........ dk * ∫ rozwijających DC otrzymamy. t. ................. t. .................... .... ∫ DC dk * = DC * ∫ dk = DC * (t - t0) t0 t0 ............... ................ ......... potem, to wzrasta z czasem PS: Przepraszam za punkty graniczne między całek, ale nie był w stanie poprawnie wstawić spacje

Czy ktoś może wyjaśnić mi plz następujące punkty dotyczące układu integratora zachowania: 2) mały błąd DC offset na wejściu spowoduje wyjście do ciągłego wzrostu w czasie, aż do op-amp nasyconych. Gdy wyjście osiągnie albo dodatnią lub ujemną kolejowego zasilania, wzmacniacz operacyjny nie może prowadzić produkcji wyższy, a wynik mówi się "nasycić"
desriptive wyjaśnienie jest w następujący sposób (przykład:. Vsupply = + - 12 V) dc offset 1 mV powoduje napięcie wyjściowe, które osiągają do 100 V (zakładając, że dc na otwartej pętli 100dB). Jednak z powodu ograniczonej podaży produkcji może wzrosnąć do 12 V tylko. Dla t = 0 kondensatora jest identyczny do zwarcia, które jest równoważne 100% negatywnych opinii - w wyniku Wyjście napięcia aplikacji. 0 V (w rzeczywistości: 1mV ze względu na dc uzyskać w t = 0 jedności). Teraz, to napięcia ładuje kondensator do Vsupply. To znaczy: Tylko pierwsze quasi-liniowej części (do 12 V) z krzywej ładowania cechy (że pójdzie do 100 V) jest istotna. Tak więc nie jest quasi-liniowy wzrost napięcia do 12 V.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back