instalacji i przytrzymaj naruszenia czasu

V

vivek

Guest
Witam Proszę o wyjaśnienie tego: Jeśli mam wybierać między dwa obwody: jeden z naruszeniem czas instalacji i innych z naruszeniem czasu zatrzymania, który powinien być mój wybór? Jakie są sposoby mocowania instalacji i przytrzymaj naruszenia czasu w rtl kodu? Z góry dzięki

instalacji oznacza opóźnienie jest dłuższe niż jeden cykl, można zmniejszyć logiki połączenie między dwoma ffs, przytrzymaj naruszenie może pozwolić narzędzie syntezy naprawić

Jeśli muszę zrobić wybór, będę robić to drugie, ponieważ ten ostatni może być ustalona przez dodanie kombinowane logiki tak łatwo

Myślę, że należy wybrać obwód, z posiadania naruszenia czasu. ze względu na naruszenie czas zawieszone, można dodać opóźnienie to naprawić, ale czasu setuo, tylko może przeprojektować swój układ w celu zwiększenia szybkości. pozdrawiam [quote = vivek] Witam Proszę o wyjaśnienie tego: Jeśli mam wybierać między dwa obwody: jeden z naruszeniem czas instalacji i innych z naruszeniem czasu zatrzymania, który powinien być mój wybór? Jakie są sposoby mocowania instalacji i przytrzymaj naruszenia czasu w rtl kodu? Z góry dzięki [/quote]

naruszenie konfiguracji może być rozwiązany przez system działa na niższym zegarem, jeśli to możliwe ... przytrzymaj naruszenia czasu można zmniejszyć przez dodanie buforów między FF na ścieżkę danych.

Obwód z naruszenia czasu zawieszone, u może to naprawić w układ (P & R) lub DC. Dodanie opóźnienia (bufory) Jeżeli u mieli luksus przebudowy lub optymalizacji obwodu ... to iść do przodu z instalacji naruszenie obwodu koleś. Wreszcie, ur połączenia. Ja tylko wyrażam opinię. Nadzieję, że to pomaga:)

Obwód z naruszenia konfiguracja jest skazane na niepowodzenie, chyba że częstotliwość pracy jest ograniczona. Fixing naruszenia posiadania jest łatwiejsze i nie robi prędkości ckt efekt bardzo, podnosząc, że projekt jest ciasto, ponieważ może być rozwiązanych natychmiast.

hi vivek, Nie ma kwestia wyboru między tymi dwoma. Bith mogą być naprawione. Naruszenie instalacji mogą być korygowane, uruchamiając projekt z mniejszą częstotliwością lub tak redesign logiki tak, że daje lepsze wyniki niż oryginalny. Trzymaj naruszenie nie zależy od częst. pracy. To może być wyeliminowany przez lenghtning ślad w P & R lub przez dodanie buforów w ścieżce danych tak, że dane docierają trochę późno w stosunku do aktywnych krawędzi zegara.

Hi, dyskusja ta została wykonana wcześniej i stwierdził tak: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=80004&highlight=hold+violation Jak, set-up naruszenia mogą być korygowane nawet po projekt jest realizowany / prototyp, poprzez uruchomienie go w zmniejszonej częstotliwości zegara; Hold-czas naruszenia bufory muszą być dodane w ścieżce krytycznej (dane) i tak nie może być rozwiązany po wdrożeniu. Tak więc, czas podtrzymania naruszenie jest oczywistym wyborem. co nauczyciele mówią?

zaznaczyć drugą z naruszeniem trzymać! przytrzymaj naruszenie zostanie ustalona w back-end!

Myślę, że wybierając konfigurację naruszenie jest better.bcoz jak powiedziałem wcześniej, set-up może być ustalona przez zmniejszenie operting frequence.if nie jesteśmy w stanie rozwiązać problem posiadania, nie możemy przejść dalej

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back